Suomalaisilta hurja nousu hiihto-osuudella Holmenkollenilla – Herola viides, Hirvonen seitsemäs

© Janina Pitkänen

Yhdistetyn maailmancupin viikoloppu Holmenkollenilla päättyi suomalaisittain positiivisessa vireessä, kun Ilkka Herola oli sunnuntain kilpailun viides ja Eero Hirvonen seitsemäs. Sijoitus on Hirvoselle kauden paras. Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber, toisen sijan vei Mario Seidl ja kolmanneksi ylsi Jens Lurås Oftebro.

Kilpailun mäkiosuutta värittivät vaihtuvat olosuhteet, joista tällä kertaa joutuivat kärsimään eniten loppupään hyppääjät. Eero Hirvonen oli 119 metrin hypyllä mäkiosuuden 13:s ja Ilkka Herola 115,5 metrin hypyllä 19:s. 

– Oli oikeasti kiva kilpailupäivä pitkästä aikaa. Reissun paras hyppy ja kerrankin myös itselle vähän tuuria, kun ne olosuhteet vaikeutuivat loppupään hyppääjille, kommentoi Hirvonen.

– Mäessä aika mielenkiintoinen päivä loppujen lopuksi. Ilmeisesti ladun sulaminen auringonpaisteessa oli se eniten hommaa määrittelevä tekijä. Siihen peilaten tuli ihan ehjä suoritus, ei mennyt kisa pilalle, pohti Herola.

Suomalaiskaksikko piti kovaa vauhtia ladulla ja teki rajun nousun kohti kärkisijoja.

– Varmaan kauden parasta hiihtoa, tuntui tosi hyvältä. Oli kiva, että oli vähän jännitettävää hiihto-osuudelle. Pystyin hyödyntämään ladulla omia vahvuuksia. Ainut mihin se vähän tökkäsi oli viimeinen kilometri. Viimeisen mäen päälle tuli hyvin ja pystyttiin siihen ”Ilun” kanssa lyömään, mutta sitten laskuosuuden jälkeen kangistuin. Ei varmaan ole tullut käytyä ihan niin rajoilla, varmaan tällaisten äärimmäisten hiihtojen puutetta. Onnellinen olo. Kiva, että sai tähän positiivista fiilistä, kommentoi Hirvonen.

Herola oli päivän nopein ladulla.

– Hyvä hiihto ja hyvä suksi, mukava oli viikonloppu näin päin päättää. Oli mukavaa, että Eero oli mukana pitkästä aikaa samassa letkassa, kommentoi Herola.

Muut suomalaiset jäivät tänään maailmancupin pisteiden ulkoupuolelle. Arttu Mäkiaho oli 34:s, Otto Niittykoski 41:s ja Rasmus Ähtävä 44:s.

Tulokset
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa