Suomalaisille tuplavoitto Tour de Skillä – Kerttu Niskanen ja Perttu Hyvärinen hiihtopäivän kirkkaimmat tähdet

© NordicFocus

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui Italian Toblachissa, jossa tänään oli vuorossa perinteisen 10 kilometrin väliaikalähtökilpailu. Päivä oli yhtä suomalaisjuhlaa, sillä sekä naisten että miesten kilpailun korkeimmalle korokkeelle nousi suomalainen urheilija. Naisten kilpailun voittoon hiihti Kerttu Niskanen, joka nappasi uransa kuudennen maailmancupvoiton. Miesten kilpailun voitti Perttu Hyvärinen, jolle voitto oli uran ensimmäinen maailmancupissa.

Kerttu Niskasella oli kaikin puolin onnistunut päivä.

– Oli hyvä päivä. Välineet toimi loistavasti ja oma hiihtäminen tuntui hyvältä. Vuosi on mukava lopettaa yhtä hyvin kun se alkoi. Kyllä tuon vaikean alkukauden jälkeen tämän päivän voitto tuntuu erityisen hyvältä. Eilinen Tourin startti ei ollut hyvä ja pystyin sitten sillä tavalla lataamaan tähän päivään ihan erilaista menoa. Hyvä päivä ja tästä on hyvä jatkaa, iloitsi Niskanen.

Myös Perttu Hyvärinen iloitsi onnistunutta päiväänsä.

– Se oli ihan mukavaa rallia tänään. Onhan tota odotettu jo jonkin aikaa että minäkin joskus onnistuisin ja nyt sattu sellainen päivä että kaikki natsas kohdalleen. Lihaksisto on nyt saatu hyvään vireeseen, minkä kanssa painittiin tuo alkukausi. Tänään onnistuttiin maajoukkueena myös suksella. Siinä oli ratkasevat tekijät siihen, että tänään meikäläinen sai elämänsä ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Ei kait tässä – huomenna on uus työpäivä, summasi Hyvärinen.

Myös muut suomalaiset näyttivät vahvoja otteitaan. Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski oli 7., Jasmi Joensuu 23., Anne Kyllönen 31. ja Vilma Ryytty 49. Miesten kilpailussa Lauri Vuorinen ylsi sijalle 11, Arsi Ruuskanen oli 12., Markus Vuorela 16., Remi Lindholm 31., ja Joni Mäki 63.

Kristä Pärmäkoski ylsi seitsemänteen sijaan, mutta olisi toivonut parempaa.

– Ei ollut eilen ihan hirveästi kisasta sanottavaa, niin en mä tiedä mitä tästäkään päivästä kertoisin. Suksi olisi ollut voittava, mutta nainen ei. Selkeästi parempaa odotetaan. Ei ole tunne kropassa vielä hyvä. Varmasti se sairastelu näkyy sen verran, kun ei ole pystynyt kovia tekemään. Ei tuu helposti kovavauhtinen hiihtäminen ja sitä olisi pitänyt tänään pystyä tarjoamaan. Huolto teki ihan mielettömän hyvää duunia kyllä. Ilman tuollaista voittavaa suksea ei olisi noin hyvin kyllä pystynyt hiihtämään, totesi Pärmäkoski.

Lauri Vuorinen koki päivänsä olleen yksi uran parhaista distanssimatkoilla.

– Tänään oli kyllä todella hieno päivä ja kulku oli kyllä tosi hyvää. Onnistuin vauhdinjaossa tänään erittäin hyvin. Aloitin rauhassa ja kiristin toiselle kierrokselle ja sijoitus sitten nousi aika hyvin. En ainakaan hyytynyt pahemmin siihen toiselle kierrokselle. Oon kyllä tosi tyytyväinen ja varmasti uran parasta distanssihiihtämistä mitä oon hiihtänyt. Aika hienoista asetelmista pääsee huomiseen takaa-ajoon, kertoi Vuorinen.

Maastohiihdon maailmancup
Tour de Ski
Naisten tulokset
Miesten tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa