Suomalaisia ei nähty sprintin välierissä – viisi suomalaista mukana erävaiheissa, Krista Pärmäkoski parhaana suomalaisena 17:s

© Nordic Focus

Maastohiihdon maailmancup jatkui Lillehammerissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Viisi suomalaista selvitti tiensä karsinnoista erävaiheeseen, kun 30 parhaan joukkoon ylsivät naisista Krista Pärmäkoski, Jasmin Kähärä, Jasmi Joensuu, Anni Alakoski ja miehistä Joni Mäki. Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena naisten kilpailun 17:s ja Mäki miesten puolella 24:s.

Pärmäkosken kulku omassa erässään vaikutti terävältä, mutta suomalaishiihtäjä jäi solmuun norjalaisen Amalie Håkonsen Ousin kanssa tämän kaaduttua suoraan suomalaisen eteen. Pärmäkoski nosti itsensä hurjalla vedolla vielä eränsä neljänneksi, mutta aika ei riittänyt jatkoon.

Joensuu (22.) lähti rohkeasti mukaan kovaan ykköserään ja hiihti kovan ajan, mutta jäi eränsä viidenneksi eikä jatkopaikkaa irronnut. Jatkopaikka jäi 0,08 sekunnin päähän.

– Sijoitus on tietysti harmitus, mutta tiesin, että se on kova erä. Tiesin, että hiihdetään kovaa ja siinä onnistuin itsekin. Missään nimessä ei ollut huono hiihto. Sijoitus ei tyydytä, mutta hiihtona hyvää tekemistä. Tosi kivaa, kun pystyy tällä tavalla hiihtämään. Mukavat fiilikset, mutta jäi tietenkin nälkää seuraavaan kisaan, kertasi Joensuu.

Mäen päivä oli haastava.

– Päivän kulun voi katsoa tuloslistalta, ei ollut kummoista menoa tänään. Karsinnasta kuitenkin jatkoon ja pientä toivetta siitä, että se lähtisi siitä rullaamaan. Erässä en ollut oikeilla paikoilla oikeaan aikaan, en tehnyt ainakaan itselleni erähiihtoa helpoksi. Täytyy tässä vähän miettiä, että mitä jatkossa suunnitelmissa on, kommentoi Mäki.

Anni Lindroos hiihti tänään maailmancup-debyyttinsa.

– En valitettavasti päässyt jatkoon karsinnasta tänään. Viimeiset sadat metrit olivat vaikeita, tekniikka ei pysynyt kasassa. Vauhdinjako olisi voinut olla parempi, hiihdin liian kovaa alussa. Sain tästä kuitenkin hyvän kokemuksen, nyt kotiin treenaamaan, pohti Lindroos.

Tulokset
NaisetMiehet

Urheilijoiden kommentteja lisää SoundCloudissa