Suomalaiset jäivät pistesijojen ulkopuolelle Saksan maailmancupeissa

SHL/Janina Pitkänen

Mäkihypyn maailmancup jatkui Saksassa naisten osalta Titisee-Neustadtissa, ja miesten osalta kiertue pysähtyi Willingenissä. Molemmissa ohjelmassa olivat suurmäet HS142 ja HS147. 

Suomalaisittain sunnuntai ei ollut menestyksekäs. Naisten kilpailussa Julia Kykkänen oli 32:s ja Jenny Rautionaho 34:s. Susanna Forsströmjäi karsintakilpailuun. 

Jenny Rautionaho oli tyytyväinen viikonlopun starttiin harjoitusten osalta. Lauantaina kuitenkin karsinnassa tuli hylkäys liian suuren puvun vuoksi. 

”Oli pari senttiä puvussa ylimääräistä ja tuli hylky. Puku korjattiin tälle päivälle, mutta (karsintahypyssä) oli taas liian kiire lentämään. Kisaan en saanut rentoa suoritusta, mutta otetataan tästä viikonlopusta hyvät asiat talteen ja jatketaan Hinzenbachiin”, mietti Rautionaho.

Naisten valmentaja Ossi-Pekka Valta näki positiivista Rautionahon tason vakiinnuttamisessa. 

”Se terävin terä puuttui Jennyltä tänään, mutta kiva nähdä, että perustaso on kuitenkin noussut. Nyt jäädään Oberstdorfiin leireilemään ja siitä sitten Hinzenbachiin parantamaan”, kertoi Valta.

Miesten maailmancupissa Willingenin vaikeat tuuliolot peruivat toisen kierroksen ja kisa jäi yhden kierroksen kilpailuksi. Antti Aalto oli kilpailun 46:s ja Niko Kytösaho 49:s. 

Naiset, tulokset
Miehet, tulokset

Kuuntele Ossi-Pekka Vallan ja Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudista