Suomalaiset jäivät niukasti ulos toiselta kierrokselta Venäjän kiertueen avauskilpailussa

Mäkihypyn maailmancup jatkuu naisten osalta Venäjän Blue Bird -kiertueella. Kiertue käynnistyi tänään karsinnalla ja ensimmäisellä osakilpailulla. Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho selvittivät tiensä läpi karsinnasta ja hyppäsivät kilpailussa sijoille 31 ja 32.

Suomalaiskaksikko hyppäsi kilpailussa tasaisesti. Julia Kykkänen ponnisti 80,5 metriin ja Jenny Rautionaho laskeutui 79 metriin. Kykkäselle pisteitä kertyi 81,7, Rautionaholle 0,9 pistettä vähemmän.

Rautionaho hyppäsi nousujohteisesti läpi harjoituksien sekä karsinnan ja sai lopulta päivän parhaimman hyppynsä osumaan kilpailutilanteeseen.

– Ensimmäisen kierroksen hyppy oli tämän päivän paras hyppy. Pienestä jäi kiinni, että olisi päässty toiselle kierrokselle. Tästä on hyvä lähteä parantamaan huomiseen, pohti Rautionaho.

Kilpailun voitti Itävallan Marita Kramer ennen Japanin Sara Takanashia ja slovenialaista Nika Kriznaria. Blue Bird Tour jatkuu huomenna Nizhny Tagilin toisella karsinnalla ja osakilpailulla. Blue Bird Tour jatkuu huomenna Nizhny Tagilin toisella karsinnalla ja osakilpailulla.

Tulokset

Jenny Rautionahon kommentit SoundCloudissa