Suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle mäkihypyn maailmancupissa

@nordicfocus

Mäkihypyn maailmancupit jatkuivat Keski-Euroopan mäkiviikolla Saksan Garmisch-Partenkirchenissä ja Silvester Tourilla Slovenian Ljubnossa. Suomalaiset jäivät osakilpailuissa ilman maailmancupin pisteitä. 

Niko Kytösaho edusti ainoana suomalaisia Mäkiviikolla ollen Garmisch-Partenkirchenin osakilpailun 45:s. Tekniikkavirheestä johtuvia haasteita pyritään ratkomaan ennen Innsbruckin karsintaa, joka hypätään 3. tammikuuta. 

”Oberin ensimmäinen treenihyppy oli hyvä ja sen jälkeen on mennyt vain huonompaan suuntaan. Se, miksi tulos on tuo, on selkeä tekniikkavirhe. Huomenna treenataan vähän fysiikkaa ja tehdään tekniikkajuttuja, että saisi selkeämmäksi omaan päähän, mitä siellä mäessä pitäisi tehdä”, kertoi Kytösaho. 

Keski-Euroopan Mäkiviikko jatkuu maanantaina Itävallan Innsbruckissa karsintakilpailulla. Suomalaisista mukana ovat Antti AaltoNiko Kytösaho ja Eetu Nousiainen

Niko Kytösaho

Tulokset 


Naisten knock-out-kilpailu ei tuonut pisteitä suomalaisille 

Slovenian Ljubnosta ei lähtenyt suomalaisten mukaan maailmancupin pisteitä. Perjantaiseen tapaan suomalaiset joutuivat tunnustamaan parinsa paremmiksi, eivätkä mahtuneet ”lucky loser”-listalla top5-joukkoon. 

Jenny Rautionaho oli kilpailun 36:s 78 metrin hypyllä ja Julia Kykkänen 42:s 75,5 metriä kantaneella hypyllä. 

Valmentaja Ossi-Pekka Valta myönsi pettymyksen. 

”Vähän jäi karvas maku Ljubnon kilpailuista. Ei ollut hyvää hyppäämistä kisassa ja silti jäi lähelle toisen kierroksen paikat. Pisteitä olisi pitänyt täältä saada. Kisassa oli selkeästi jäykempää suorittamista ja oma tekeminen ei pysynyt niin hyvin kasassa”, analysoi Valta naisten suorituksia.

Naisten seuraavat maailmancupin kilpailut peruttiin Japanista, eikä korvaavia paikkakuntia maailmancupiin kisojen järjestäjäksi ole vielä löytynyt. 

”Seuraava maailmancupin kisa tulee olemaan Willingenissä tammikuun lopulla ja sitä ennen hypätään kotimaassa Jyväskylässä ja Lahdessa kilpailut. Niiden jälkeen leireillään Keski-Euroopassa”, kertoi Valta tulevan kuukauden suunnitelmista ennen Pekingin olympialaisia. 

Ossi-Pekka Valta 

Tulokset 


Kuuntele kommentteja Soundcloudista