Suomalaiset eivät yltäneet pisteille mäkiviikon avauskilpailussa – Continental Cupissa hyvin hypännyt Eetu Nousiainen mukaan joukkueeseen

©Reichert/NordicFocus

Sateisessa säässä Oberstdorfista alkanut Keski-Euroopan mäkiviikkon ensimmäinen kilpailu ei tarjonnut riemukiljahduksia suomalaisten joukossa. Sekä Niko Kytösaho että Antti Aalto jäivät ulos toiselta kierrokselta.

Mäkiviikolle tuttuun tapaan paria vastaan hypätyllä ensimmäisellä kierroksella Niko Kytösaho hyppäsi 113 metriä ja hävisi parilleen Daniel Tschofenigille. Tschofenigin hyppy kantoi 122 metriä. Heti seuraavassa parissa hypännyt Antti Aalto hyppäsi 116,5 metriä, mutta hävisi niin ikään parillensa Daniel Huberille, joka liiteli 129 metriin. Kytösaho oli kilpailun 43:s ja Aalto 44:s.

Mäkimaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen perään kuuluttaa omia rentoja suorituksia myös kilpailussa.

– Tämmöinen päivä tänään. Omaa hyvää tekemistä tässä kaivataan, ja niitä pitää opetella tekemään kisassa. Ei auta laulut eikä itkut markkinoilla, vaan pitää oma sisäinen peto löytyä, Väätäinen summasi.

Joukkueeseen lisäpuhtia seuraavasti kilpailusta eteenpäin tuo kuitenkin Eetu Nousiainen, joka hyvien Continental Cupin kisojen perusteella lunasti lippunsa mäkiviikolle.

– Nyt on hyvä aika lähteä käymään maailmancupissa, ja nähdä se mahdollisuutena, sekä ottaa mittaa itsestään, Väätäinen kommentoi.

Nousiainen on innoissaan lähdössä mukaan maailmancupiin pienen tauon jälkeen.

– Engelbergin Continental Cupin jälkeen mukava lähteä mäkiviikolle, hypyt oli siellä kohtalaisella tasolla. Yksi vuosi oli välissä kun en ollut mäkiviikolla, niin mukava palata sinne ja maailmancupiin. Jospa saisin siirrettyä Continental Cupin tekemisen varmuutta maailmancupin puolelle. Pakko ruveta myös maailmancupia kisakalenteriin mahduttamaan, jos meinaa olympiapaikkaa havitella.

Kilpailun voitti Japanin Ryoyu Kobayashi, toiseksi hyppäsi Norjan Halvor Egner Granerud ja kolmannen sijan otti niin ikään norjalainen Robert Johansson.

Tulokset
Kuuntele kommentteja Soundcloudista