Suomalaiset avasivat MM-kilpailut hyvällä joukkuepanoksella – Katri Lylynperä parhaana suomalaisena 8:s

© Jesse Väänänen

Oberstdorfin MM-kilpailut käynnistyivät perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Suomalaisista kuusi nähtiin mukana kilpailun erävaiheissa. Katri Lylynperä hiihti elämänsä hiihdon ja oli parhaana suomalaisena kahdeksas.

– Tosi hyvät fiilikset. Kahdeksas sija oli varmasti minulle tänään maksimisuoritus. Toivoin, että pystyisin tänään noin suorittamaan. Oli käsittämättömän hyvä suksi läpi päivän. Meidän huolto oli tänään hyvin kartalla, totesi Lylynperä.

Suomalaisnaisista myös Jasmi Joensuu (17:s) ja Johanna Matintalo (26:s) selvittivät tiensä karsinnasta kirkkaasti jatkoon. Joensuu oli tyytyväinen 

– Kyllä tuohon pitää olla tyytyväinen uran ensimmäisessä arvokisastartissa, kuitenkin tänään 17 maailman parhaan sprintterin joukossa, pohti Joensuu.

Matintalo esiintyi erässään vahvasti, mutta kaatui viimeisessä alamäessä ja tyytyminen oli erän kuudenteen sijaan.

– Hiihto tuntui ihan hyvältä, niin tottakai tämä harmittaa. Olisi varmasti ollut mahdollisuuksia mennä vielä jatkoon. Suksi taisi haukata sohjoon ja housutkin tuli täyteen lunta siinä samassa, kertasi Matintalo.

Tulokset

Joni Mäki vastasi suomalaismiesten parhaasta tuloksesta ja oli 13:s. Mäen välieräpaikka jäi 0,04 sekunnin päähän.

– Kulku parani erään ja pystyi hiihtämään hyvällä taktiikalla. Säästellen loppuun ja lopussa kaikki peliin, ei aivan riittänyt, kommentoi Federico Pellegrinolle loppukirissä monon mitalla jäänyt Mäki.

Myös muiden suomalaisten välieräpaikat jäivät hieman harmittavankin  lähelle, kun myös Vuorinen ja Hakola jäivät eriensä kolmansiksi. 

– Perushyvää suorittamista. Ei mikään uran paras päivä tänään. Kiri ei vaan riittänyt, pohti loppusuoralle ensimmäisenä ehtinyt Vuorinen.

– Huono päivä kuluun puolesta. Toivottavasti tästä paranee, totesi Hakola.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Lisää kisatunnelmia XCTEAMFIN Instagramin tarinoissa