Sunnuntai Salppurilla tarjosi suomalaisjuhlia ja kovaa kannustusta

© Jesse Väänänen

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup jatkui Lahdessa perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Kilpailuissa nähtiin suomalaisedustusta kärkisijoilla, kun Krista Pärmäkoski oli naisten kilpailun kolmas ja Iivo Niskanen vei miesten kilpailun voiton nimiinsä.

Pärmäkosken päivä oli onnistunut ja tulos miellytti suomalaishiihtäjää.

– Hyvä kisa. Kannustus oli taas ihan mieletöntä. Piti jopa vähän malttaa siinä alussa, kun yleisö kannusti niin kovaa. Oma hiihto oli hyvä, mutta ehkä yleisön kannustus oli vielä parempi, kommentoi Pärmäkoski.

Niskanen aloitti kilpailunsa Pärmäkosken tavoin maltilla, mutta vei lopulta 15 kilometrin kilpailun voiton ylivoimaisesti. Eroa toiseksi tulleeseen Johannes Hösflot Kläboon kertyi 17,6 sekuntia.

– Aloitin vähän varmistellen ja mahtui matkaan yksi kaatuminenkin. Toisella kierroksella hiihdettiin yhdessä Kläbon kanssa. Tuntui, että hän vähän passaili ja sen takia itsellä jäi loppuun paljon voimia. Yleisö sai ainakin jännittävän kisan, oli hieno kisata tällaisen yleisön edessä, kommentoi Niskanen.

Suomelta nähtiin kilpailussa todella hyvää joukkuepanosta ja nähtiin sunnuntaina useampia uran parhaita sijoituksiakin. 12 suomalaista nähtiin tänään maailmancupin pisteillä. Naisten kilpailussa 30 parhaan urheilijan joukkoon ylsivät Kerttu Niskanen (4.), Anne Kyllönen (14.), Jasmi Joensuu (17.), Johanna Matintalo (22.) ja Katri Lylynperä (24.). Miehistä pisteillä Niskasen lisäksi nähtiin Ristomatti Hakola (10.), Perttu Hyvärinen (13.), Ville Ahonen (22.), Lauri Vuorinen (27.) ja Markus Vuorela (28.).

NaisetMiehet

Yhdistetty

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään yksilökilpailulla Salpausselällä. Mäkiosuus osoittautui suomalaisille haasteelliseksi, paras suomalaissuoritus nähtiin Ilkka Herolalta, joka hyppäsi 125 metriä. Eroa ensimmäisenä ladulle lähteneeseen Jarl Magnus Riiberiin kertyi 2:24. Eero Hirvonen, Otto Niittykoski, Rasmus Ähtävä sekä Jesse Pääkkönen jäivät kaikki 30 parhaan ulkopuolelle.

Hiihto-osuudella Ilkka Herolalla suksi kulki, ja hän nousi huimat 14 sijoitusta ollen päivän nopein ladulla. Loppusijoituksissa Herola oli 9:s.

– Harmillisesti jäi tänään mäkeen tämä päivä. Ladulla kulkee kuitenkin kivasti, niin jäi kuitenkin ihan mukava maku. Tietää loppukautena voi siihen luottaa, Herola kertoi päivän päätteeksi.

Muista suomalaisista Otto Niittykoski oli 36:s, Rasmus Ähtävä 39:s ja Jesse Pääkkönen 45:s. Eero Hirvonen ei lähtenyt hiihto-osuudelle. Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber, toiseksi tuli Saksan Karl Geiger ja kolmannen sijan nappasi maailmancupia johtava Johannes Lamparter Itävallasta.

Mäkihyppy

Mäkihypyssä kilpailtiin toinen henkilökohtainen kilpailu sunnuntai-iltana. Karsinnasta kisaan pääsivät Eetu Nousiainen, Antti Aalto ja Niko Kytösaho. Kalle Heikkisen 106,5 metrinen riitti 51. sijaan ja harmittavasti Heikkinen ei mahtunut mukaan Salppurin päätöskilpailuun.

Niko Kytösaho liiteli ainoana suomalaisena toiselle kierrokselle, ja oli lopputuloksissa 28:s.

”Aika tasapaksua oli, tavoite oli hypätä samanlaisia hyppyjä kuin eilen toisella kierroksella, mutta siihen en pystynyt. Ok hyppäämistä ja sai sentään kokonaisen kisan”, analysoi Kytösaho.

Eetu Nousiainen oli 34:s ja Antti Aalto 41:s.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen viikonlopun kokonaisuuteen erityisesti suorituksellisella tasolla.

”Makee viikonloppu kaiken kaikkiaan. Kuudensia joukkuemäessä, noilla suorituksilla, vaikka oltaisiin oltu kahdeksansia, ei se muuta sitä, että jätkät hyppäs nätisti ja koki onnistuneensa. Niitä me tarvitaan paljon enemmän, se ruokkii jatkoa”, mietti Väätäinen.