Slovenian Tina Erzar ja Zak Mogel liitelivät voittoihin Lahden Continental Cupissa

Kuva: Aleksi Pitkänen

Lauantai Lahden mäkihyppytornissa alkoi naisten Inter-Continental Cupin kilpailun parissa. Kilpailussa nähtiin yhteensä 23 hyppääjää. Lopputulokset olivat tismalleen samat kuin eilisillan kilpailussa. Voiton vei Slovenian Tina Erzar ja muut palkintopallin sijoitukset menivät Itävaltaan, kun Hannah Wiegele oli kilpailun toinen ja kolmanneksi hyppäsi Katharina Ellmauer.

Naisten Inter-Continental Cupin kokonaiskilpailu päättyi Lahteen. Kokonaistuloksissa loistivat Lahdessakin hypänneet Erzar ja Wiegele. Kolmanneksi kauden 2023-2024 Inter Continental-Cupissa sijoittui Kjersti Graesli Norjasta.

“Tuntuu uskomattomalta. En uskonut voittoon, mutta on tietysti todella kivaa, että näin kävi. Lahden mäki on yksi suosikeistani nyt ja aion todellakin tulla takaisin tänne vielä”, kokonaiskilpailun voittaja Erzar hehkutti tunnelmia mitali kaulassaan.

Suomalaisten ilonaihe oli Sofia Mattila, joka nousi kilpailussa kuudenneksi ja paransi hienosti eilistä sijoitustaan. Muista suomalaisista Oosa Thure oli kilpailun 10., Vilma Meis 14., Emilia Vidgren 19. Julia Äikiä ei saanut startata päivän kilpailuun hyppypuvusta johtuen.

Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailun voittoon liiteli Slovenian Zak Mogel

Kilpailupäivän päätöstä vietettiin miesten mäkihypyn parissa 49 kilpailijan voimin. Miesten kilpailun voittoon liiteli Slovenian Zak Mogel. Toiseksi hyppäsi Saksan Markus Eisenbichler ja kolmanneksi sijoittui Itävallan Maximilian Ortner.

”Tänään oli todella hyvä kilpailu. Tänään tuulta ei ollut juuri ollenkaan, joten yritin tehdä parhaani. Pidän Lahden mäestä, ja yleensä Lahdessa on melko tuulista”, kommentoi Mogel.

Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Henri Kavilo, joka oli kilpailun 26. Paavo Romppainen oli kilpailun 28., Mico Ahonen 30., Jarkko Määttä 34. Tomas Kuisma 36., Tuomas Kinnunen 43., Timi Heiskanen 47. ja Arttu Pohjola 49.

Miesten kilpailun tulokset

Miesten mäkihyppyä nähdään vielä Continental Cupin viimeisenä kilpailupäivänä sunnuntaina klo 10 alkaen.