Skandinavia Cupissa jatkettiin kymmenen kilometrin kilpailuilla – Anni Alakoski naisten kilpailun voittoon

Anni Alakoski naisten kymmenen kilometrin kilpailun voittoon

Maastohiihdon Skandinavia Cup jatkui lauantaina Vuokatissa kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailuilla perinteisellä hiihtotavalla. Naisten kilpailun voittoon hiihti Anni Alakoski. Alakosken ero toiseksi tulleeseen Norjan Silje Theodorseniin oli 7,3 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Norjan Nora Sanness.

Alakoski oli matkalla selvään voittoon, mutta loppumatkassa tapahtunut kaatuminen toi kilpailuun oman lisämausteensa.

– Kisa lähti tosi hyvin liikkeelle, ja lähdin rohkeasti aika kovaa heti. Alkoi tulla aika reiluja keula-aikoja, joten matkalla aloin miettiä, että lähdinkö vähän liian kovaa. Sitten kuitenkin ero alkoi kasvaa taakse, niin sitten ajattelin, että kyllä tämä maaliin asti tulee. Vähän harmittaa, kun vikassa kovavauhtisessa laskussa kaaduin, että menikö siihen voitto, mutta onneksi nyt sitten riitti voittoon, kommentoi Alakoski.

Neljänneksi naisten kilpailussa hiihti Vilma Nissinen. Yhteensä kymmenen suomalaista hiihti kilpailussa kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Naisten tulokset
Anni Alakosken kommentit

Miesten kilpailu oli jälleen norjalaisten ylivoimaa. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Mattis Stenshagen. Toiseksi sijoittui Norjan Haavard Moseby ja kolmanneksi ylsi Norjan Emil Iversen.

– Aloitin kilpailun hieman rauhallisemmin, ja sen jälkeen kiihdytin koko ajan vauhtiani. Minulla oli tänään hyvä päivä ja voimaa riitti koko kilpailun ajan. Oli todella mukava hiihtää tänään. Hiihdän myös huomenna, joten se on seuraava tavoitteeni, summasi Stenshagen.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Juuso Haarala, joka oli kilpailun 9:s. Suomalaisista yhteensä kuusi ylsi päivän kilpailussa kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

Miesten tulokset

Skandinavia Cup jatkuu Vuokatissa sunnuntaina 20 kilometrin yhteislähtökilpailuilla vapaalla hiihtotavalla.