Skandinavia Cup Vuokatissa päätökseen yhteislähtökilpailuilla – norjalaiset hallitsivat sekä naisten että miesten kilpailuja

Päivän kilpailut olivat norjalaisten hallintaa

Maastohiihdon Skandinavia Cup jatkui sunnuntaina Vuokatissa kahdenkymmenen kilometrin yhteislähtökilpailuilla vapaalla hiihtotavalla. Naisten kilpailussa norjalaiset juhlivat kolmoisvoittoa. Kilpailun voitti Silje Theodorsen, toiseksi sijoittui Nora Sannes ja kolmanneksi hiihti Sofie Nordsveen Hustad.

Theodorsen oli iloinen kilpailun jälkeen ja kehui Vuokatin kilpailumaastoja.

– Tänään oli hyvä päivä. Hiihdimme pienessä ryhmässä suurimman osan kilpailusta. Loppu oli itseltäni erittäin hyvä, joten täydellinen kilpailu minulta. Pidän todella paljon tästä radasta, ja koen, että tämä rata sopii minulle, kommentoi Theodorsen.

Parhaana suomalaisena Vilma Ryytty sijoittui tänään kilpailun viidenneksi. Ryytyn ero kärkeen oli maalissa minuutin.

Naisten tulokset

Miesten kilpailu oli niin ikään norjalaisten hallintaa. Kilpailun voittoon hiihti toistamiseen Norjan Mattis Stenshagen. Toiseksi sijoittui Norjan Haavard Moseby ja kolmanneksi ylsi Norjan David Thorvik.

– Olen tyytyväinen kilpailun viimeisiin kierroksiin ja siihen, että olin hyvissä asemissa kilpailun lopussa. Oloni oli hyvä ja tiesin, että tämä on minun päiväni. Tämä on ollut mahtava viikonloppu, sillä olen ollut kolme kertaa podiumilla ja voittanut kaksi kertaa. Kuntoni tuntuu tällä hetkellä hyvältä, kommentoi Stenshagen.

Miesten kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Miro Karppanen, joka oli kilpailun 19:s.

Miesten tulokset