Skandinavia Cup käynnistyi Vuokatissa vapaan hiihtotavan sprinteillä

Kuva: Roosa Riikola

Maastohiihdon Skandinavia Cup käynnistyi perjantaina Vuokatissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Miesten kilpailu oli norjalaisten ylivoimaa, sillä he nappasivat kolmoisvoiton. Kilpailun voitti David Thorvik, toiseksi sijoittui Sivert Wiig ja kolmanneksi ylsi Mattis Stenshagen.

David Thorvikin päivä ei alkanut hänen mukaansa toivotulla tavalla.

– Olin oikeastaan aika hermostunut ennen kilpailua. En saanut aamulla ruokaa, joten en tuntenut oloani kovin hyväksi. Jossain vaiheessa päivää sain onneksi energiaa. Kisarata oli mielestäni hauska, kommentoi Thorvik.

Miesten kilpailun tulokset

Naisten kilpailun voitti Ruotsin Moa Hansson. Toiseksi sijoittui Norjan Silje Theodorsen ja kolmanneksi ylsi Norjan Ingrid Gulbrandsen.

– Kisa meni juuri niin kuin toivoin, alun aloitin rauhallisesti ja pikku hiljaa kiihdytin vauhtia. Huomasin myös pian, että minulla oli valtavan hyvä suksi. Sprintti on vahvuuteni, eli siihen olen satsannut. Oli valtavan hienoa tulla samoille radoille Vuokattiin, mistä sain 2021 nuorten MM-mitalin, summasi Hansson.

Naisten kilpailun tulokset

Miesten kilpailun parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi tänään Wiljam Mattila, joka oli kilpailun kahdeksas. Naisten kilpailussa Vilma Ryytty esitti vahvoja otteita jääden niukasti kolmen parhaan ulkopuolelle. Ryytty oli lopputuloksissa neljäs.

Skandinavia Cup jatkuu Vuokatissa lauantaina 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuilla perinteisellä hiihtotavalla.