Skandinavia Cup -kausi avataan viikonloppuna Vuokatissa 

Emil Liekari Rukan Suomen Cupissa marraskuussa. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihtokausi 2023/24 pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna myös Skandinavia Cupin osalta, kun kilpailut palaavat Vuokattiin neljän vuoden tauon jälkeen. Avausviikonloppu kerää starttiviivalle hurjan määrän hiihtäjiä, sillä kolmen kilpailupäivän aikana tullaan näkemään yhteensä lähes 600 starttia. Kilpailujen taso on tuttuun tyyliin korkea, josta osoituksena on muun muassa vuoden 2021 50 km:n maailmanmestari Emil Iversenin löytyminen ilmoittautuneiden joukosta.

”On aina yhtä mukavaa saada kansainvälistä väriä meidän kisabaanoillemme, ja innolla otammekin huipputasokkaat Skandinavia Cupin kisat järjestettäväksi. Olosuhteet ovat juuri nyt huippuluokkaa, sillä ensilumenladun päälle on satanut mukavasti luonnonlunta, mikä tekee radoista erittäin hyväkuntoiset. Myös kelit näyttävät hiukan lämpenevän viikonlopuksi, joten kovia pakkasiakaan ei tarvitse pelätä”, ennakoi Vuokatti Sportin tapahtumajohtaja Ann-Mary Ähtävä.

Emil Liekari hakee tasaista viikonloppua ja jatkoa hyvälle alkukaudelle

Skandinavia Cupin kisoilla on merkittävä rooli myös maailmancupin tarkkailukilpailuina. Esimerkiksi suomalaishiihtäjille kisat tarjoavat oljenkorren aina Tour De Ski -edustukseen asti, mihin juuri Vuokatin kisat toimivat tarkkailuina. 

Yksi viikonlopun mielenkiintoisista nimistä on Vuokatti Ski Teamia edustava Emil Liekari, jolle alkukausi on tarjoillut uran parasta vauhtia.

”Alkukausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja Rukan maailmancupissa sain esitettyä jopa uran toistaiseksi parasta vauhtia. Sen jälkeen olin hiukan kipeänä, mutta nyt Skandinavia Cupin kisoista toivotaan jälleen sopivaa buustia kauden jatkoon. Tavoite viikonlopulle on saada kolme tasaista kisaa, ja varmasti sprintissä ne parhaat menestymismahdollisuudet ovat. Siellä voisi riittää hyvänä päivänä jopa finaaliin.”

”Skandinavia Cupin kisat ovat äärimmäisen tärkeitä kisoja ja tietysti mukava, että ne järjestetään tällä kertaa kotinurkilla. Taso on ihan valtava, sillä esimerkiksi sprintissä voi olla lähes yhtä vaikea päästä 30 joukkoon ja erähiihtoihin kuin maailmancupissa. Tämä siksi, että maailmancupissa norjalaisten maakohtainen kiintiö on rajattu, mutta näissä kisoissa norjalaisia saattaa olla jatkossa 27. Sitä rintamaa lähdetään murtamaan”, Liekari toteaa.

Kilpailuja pääsee seuraamaan myös kotisohvilta, sillä kilpailut välittävät ISTV ja Ruutu+.

Aikataulut

Perjantai: Sprintti V, aika-ajot klo 10.00, finaalit klo 12.00

  • Katso kilpailut: ISTV

Lauantai: 10 km P, naiset klo 10.00, miehet klo 12.00

  • Katso kilpailut: ISTV

Sunnuntai 20 km V, naiset klo 9.15, miehet klo 10.45

  • Katso kilpailut: ISTV

Lisätietoja
Ann-Mary Ähtävä
Tapahtumajohtaja, Vuokatti Sport
+358 44 307 5759
ann-mary.ahtava@vuokattisport.fi