Seefeldin Triplan päätöspäivää väritti peruttu mäkiosuus ja raskas hiihtokeli – Herola onnistui nousemaan kilpailun seitsemänneksi

© Modica/NordicFocus

Seefeldin Tripla saatiin tänään päätökseen. Kilpailu sai heti alkuunsa suomalaisten kannalta epäedullisen käänteen, kun mäkiosuus peruttiin tuuliolosuhteiden vuoksi ja käyttöön otettiin torstain varakilpailun tulokset. Ilkka Herola lähti hiihto-osuudelle sijalta 22 ja Eero Hirvonen sijalta 20. Miehet onnistuivat kuitenkin jälleen nostamaan asemiaan ladulla ja Herola ylitti maaliviivan seitsemäntenä ja Hirvonen yhdentenätoista. Otto Niittykoski oli päivän 41. Wille Karhumaa ei päässyt kilpailemaan, sillä hänet hylättiin torstain varakilpailussa liian suuren hyppypuvun vuoksi. Kilpailun voitti Norjan Jarl Magnus Riiber.

Ilkka Herolaan peruttu mäkiosuus ei vaikuttanut liikoja, vaikka miehellä olisikin mieli tehnyt myös mäkeen tänään.

– Oli aika kaikennäköistä tämäkin reissu. Kyllähän tänäänkin olisi kovasti tehnyt mieli hypätä. Kuitenkin tietää, että parempaan olisi pystynyt siellä mäessä, kuin mitä se varakisa oli. Tuommonen hiihto-osuus tietysti sopii minulle, että ei siinä itelle mitään kummallista ollut tuossa, että se on vaan minun juttu ja se nyt tuli siinä mielessä tänään lapaan. Hyvällä hypyllä olisi ollut tietysti varmaan aika paljon parempikin mahdollista. Ollaan nyt tyytyväisiä tohon, kun olihan se melkein kauden parasta kuitenkin. Ok fiiliksillä eteenpäin, summasi Herola päiväänsä.

Eero Hirvosen suoritukset olivat hyviä pitkin viikonloppua, mutta tuloksena kuitenkin ristiriitaiset tunnelmat kokonaisuudesta.

– En muista, että millonka on näin paljon ottanut päähän. Kaksi tosi hyvää kisaa alla ja hyviä suorituksia ja tänään vedettiin varakisalla ja hiihdettiin aivan järkyttävissä olosuhteissa, missä minä en todellakaan oo vahvimmillani. Edellisen päivän hyvistä suorituksista jäi käteen tälle päivälle joku 10 sekunnin hyöty ja niistä kahdesta hyvästä kisasta puolikkaat maailmancupin pisteet. Käytännössä tänään sitten jaettiin kaikki maailmancupin pisteet ja palkintorahat ja muut. Ei oikein jäänyt mitään käteen tästä viikonlopusta. Aika ristiriitaiset tunnelmat – tosi hyvää tekemistä ja sitten tyhjä käteen. Ei hirveesti nyt lohduta. Pitää yrittää kaivaa niistä hyvistä suorituksista nyt jotakin hyvää fiilistä ja on tässä kisoja onneksi jäljellä. En hirveästi perusta näistä säännöistä mitä tällä Triplalla käytetään, harmitteli Hirvonen.

Yhdistetyn maailmancup
Seefeld 1.-4.2.2024
Tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa