Seefeldin Triplan ensimmäinen kisa takana – Eero Hirvonen kuudenneksi hienon hiihto-osuuden siivittämänä

© Modica/NordicFocus

Artikkelia päivitetty 2.2. klo 18.30: Lisätty viimeinen kappale.

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Itävallan Seefeldissä tripla-viikonlopun ensimmäisellä kilpailulla. Suomalaiset eivät yltäneet huippusuorituksiin Seefeldin HS109-mäessä ja Eero Hirvonen lähti parhaana suomalaisena ladulle sijalta 19, +1:43 kärjen perässä. Hiihto-osuudella (7,5 km) suomalainen onnistui kuitenkin upeasti nostaen itsensä lopputulosten sijalle kuusi. Ilkka Herola teki myös hienon kymmenen pykälän nousun ja oli lopulta kilpailun 25. Wille Karhumaa oli 32., Otto Niittykoski 42. ja Jesse Pääkkönen 51. Päivän voittajaksi ylsi Norjan Jarl Magnus Riiber.

Eero Hirvosen Seefeldin kisaputki käynnistyi mukavasti.

– Ihan hyvä aloitus viikonlopulle. Joskus lähtenyt vähän huonomminkin täällä Seefeldissä käyntiin tämä homma. Hyppääminen on ihan kohtalaisella tasolla. Vielä toivottavasti pystyy vähän petraamaan tässä viikonlopun mittaan, ettei anna siellä turhaan tasoitusta. Silleen ihan ok lähtökohdat. Hiihtäminen on aika perusvahvaa ja suht helpolla tuli tuo hiihto ja oli loppuunkin ihan hyvin energiaa. Viimeisen alamäen laskeminen ei oikein sujunut meikäläiseltä tänään ja jäin aika mahdottoman kauas viimeiseen nousuun, niin siinä sitten meni muutama sija. Olisi ollut muuten paukkuja hiihtää, mutta ulkokaarteesta kiertäminen on aika vaikeeta, jos ei pääse hyvästä asetelmasta alamäen jälkeen lähtemään. Se ei oikein sujunut tänään, mutta toivotaan, että huomenna olisi vähän enemmän kokemusta siitä laskusta, niin ehkä pääsisi vähän paremmilla linjoilla tulemaan, summasi Hirvonen suoritustaan.

Seefeldin Tripla kilpaillaan jo 11:nnen kerran. Viikonlopun hiihtomatkat ovat 7,5 km, 10 km ja 12,5 km. Toiseen kilpailupäivään pääsee ensimmäisen päivän 50 parasta. Näin ollen Jesse Pääkkönen ei ole mukana lauantaina eikä sunnuntaina.

Yhdistetyn maailmancup
Seefeld 1.-4.2.2024
Tulokset
Eero Hirvosen kommentit