Seefeldin Masters World Cupista Suomelle huipputulos, 63 mitalia

Vetiset ja sohjoiset olosuhteet eivät lannistaneet Suomen joukkueen suorituksia Itävallan Seefeldissä, missä kilvoiteltiin maastohiihdon Masters World Cup -kilpailujen mestaruuksista 18.–24.3.2023 yli 1000 urheilijan kesken. Suomesta oli mukana 53 hiihtäjän joukkue, jonka sekä konkarit että nuoret ensikertalaiset menestyivät.

Alkuperäiset hiihtomatkat ja hiihtojen aikataulut muuttuivat, mutta joukkueen aikuismainen, ammattimainen ja innostunut ote kilpailuihin säilyi ja mahdollisti hyvän tuloksen. Osoituksena Suomen joukkueen vahvuudesta oli rakennetut kymmenen viestijoukkuetta, joista kuusi ylsi mitaleille.

Marko Törmänen voitti kaikki perinteisen hiihtotavan matkansa ja oli lisäksi voittamassa joukkueensa viestikultaa. Naisten suoritukset saavat erikoismaininnan – naisista moni hiihti kaksi tai kolme mitalia.

Kotiin tuomisina oli yhteensä huikea 63 mitalin saalis: 20 kultaa, 21 hopeaa ja 22 pronssia. Suomi oli mitalitilastossa kolmas Saksan ja Italian jälkeen.

Ensi vuoden Vuokatin-kisat 9.–16.2.2024 ovat jo nyt suuren kiinnostuksen ja innostuksen kohde.