Saumaton yhteistyö mahdollistaa Lasten Lumipäivät

Lasten Lumipäivät -kiertuekokonaisuus on perinteisesti ollut Suomen Hiihtoliiton, kaupallisten yhteistyökumppaneiden sekä paikallisten lumilajiseurojen yhteinen ponnistus. Tänä vuonna kiertuetta on ollut toteuttamassa myös liikunta-alaan erikoistunut palveluyritys Askel Sports, jonka vastuualueena on ollut Lasten Lumipäivien kokonaisvaltainen koordinoiminen ja Etälumipäivien suunnittelu sekä toteutus yhteistyössä Hiihtoliiton kanssa. 

Minkä vuoksi kiertue haluttiin toteuttaa yhteistyössä Askel Sportsin kanssa?
Yleensä kiertueen koordinoinnista on vastannut yksittäinen henkilö, kiertuekoordinaattori, mutta Askel Sportsin myötä hänen tukenaan toimii entistä laajempi tukiverkosto. Sen merkitys on ollut suuri kiertueen aikana: tukiverkostolta on tullut paljon lisäapua niin ideointi- ja suunnitteluvaiheessa kuin itse toteuttamisvaiheessakin. Askel Sportsin sisältä löytyy paljon kokemusta tapahtumajärjestämisestä, ja mainittavan arvoisesti myös Lasten Lumipäiviltä parin vuoden takaa. Kokemus aiemmalta kiertueelta on antanut mahdollisuuden fokusoitua olennaiseen heti ensi metreiltä.

Tänä vuonna kiertuekoordinaattorin saappaissa on toiminut Askel Sportsin Samuli Jurvelin, joka näkee tähänastisen yhteistyön erittäin antoisana ja opettavaisena kokemuksena.

”Yhteistyökuvio on helpottanut työurakkaani valtavasti ja se on tehnyt kiertuekokemuksestani varmasti moniulotteisemman. Olen etuoikeutettu, kun saan työskennellä kahden ammattitaitoisen ja säkenöivän työyhteisön kanssa. Hiihtoliitossa asiat hoidetaan mallikkaasti ja yhteistyö heidän kanssaan on toiminut saumattomasti. Toivottavasti kyseinen yhteistyökuvio jatkuu tulevaisuudessa, koska näen kyseisen toimintamallin hyvin hedelmällisenä Lasten Lumipäivien kehityksen suhteen”, kertoo Jurvelin.

Kiertuekokonaisuutta halutaan kehittää jatkuvasti.

”Vaikka nykyinen kiertuekonsepti on todettu toimivaksi useana vuonna, niin ilman määrätietoista uudistamistyötä kurssi voi helposti kääntyä mollivoittoiseksi. Kun taustalla on tukevat ihmiset, niin työskenteleminen tuntuu motivoivalta. Haluan todellakin tehdä parhaani kiertueen hyväksi, jotta lapset löytäisivät lumilajien pariin entistäkin suuremmalla sykkeellä ja innolla”, kommentoi Jurvelin.

Perinteikkään kiertueen lisäksi poikkeusvuosi on pakottanut Lasten Lumipäivät osittaiseen konseptimurrokseen, jossa Askel Sports on ollut vahvasti mukana tuottamalla uudenlaista videomateriaalia Hiihtoliitolle. Etälumipäivät-videokonsepti on suunniteltu erityisesti koulujen käyttöön lumisen ilosanoman levittämiseksi. 

”On sääli, että tänä vuonna monet paikkakunnat ovat joutuneet perumaan tapahtumiaan, ja näin ollen iso määrä lapsia on jäänyt ilman uusia lumilajielämyksiä. Yhteistyön voimin olemme kuitenkin lanseeranneet Lasten Etälumipäivät, jonka myötä pystymme helpottamaan tapahtumavajeen tuomaa aukkoa. Sen myötä pystymme tarjoamaan kaikille Suomen kouluille mahdollisuuden järjestää omanlaiset Lumipäivät, mikä on erittäin tavoiteltavaa. On ilo huomata, kuinka ennakkoluulottomasti koulut ovat lähteneet tähän uuteen ideaan – aivan mahtavaa”, Jurvelin kertoo.

Hiihtoliiton seuratoiminnan kehittäjä Sanni Koivuranta näkee yhteistyön Askel Sportsin kanssa sujuneen erinomaisesti.  

”Askel Sportsin kanssa on ollut todella helppo ja joustava sopia kaikesta yhteistyöhön liittyvästä. On ollut kätevää, että olemme saaneet osaavan liikunta-alan yrityksen mukaan pyörittämään Lasten Lumipäivät -kiertuetta. Olemme voineet luottaa hyvin siihen, että asiat tulevat hoidetuksi. Koska kyseessä on yritykseltä ostopalveluna hankittu palvelu, on vastuunjako ollut myös selkeää”, kertoo Koivuranta.

Hiihtoliiton ja Askel Sports hiihtävät samaa latu-uraa vuorovedoin, sillä mietteet poikkeuskiertueesta ovat hyvinkin yhteneväiset.

”Korona-aika on tuottanut haasteita myös liikunta- ja urheilusektorille. Yhteistyö Askel Sportsin kanssa on kuitenkin ollut ketterää ja olemme hyvin nopealla aikataululla saaneet kehitettyä Lasten Lumipäivät -konseptiamme vastaamaan korona-ajan haasteisiin. Kaikesta on saatu sovittua ja uskon, että tunne hyvästä yhteistyöstä on molemminpuolista”, Koivuranta jatkaa.

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu vielä maaliskuun loppupuolelle asti, joten vielä saamme nauttia hetken sen annista. Toivottavasti viimeiset tapahtumat saadaan järjestettyä suunnitelmien mukaan. Nautitaan kevään suomista valonsäteistä ja otetaan kaikki irti hienoista lumiolosuhteista – nähdään ladulla!

www.lumilajitliikuttavat.fi

Askel Sports on urheilu- ja liikunta­organisaatioiden paras ystävä, joka toteuttaa muun muassa seurojen, lajiliittojen ja yritysten toiveita. Tuotamme urheilutoimialaan erikoistuneita markkinointi-, viestintä-, hallinto- ja tapahtuma­palveluita pienistä projekteista kokonais­valtaiseen yhteistyöhön.