Salppuri Oy:n ensimmäinen täysi tilikausi onnistunut

Salppuri Oy:n ensimmäinen tilikausi onnistui toiminnallisesti ja taloudellisesti haastavassa toimintaympäristössä erinomaisesti. Kisatapahtuma voitiin järjestää edellisestä vuodesta poiketen yleisötapahtumana, terveysturvallisuuteen kohdistuneet rajoitukset huomioiden. Tapahtuman katsojamäärä oli noin 35 000. Tilikauden liikevaihto oli 1 131 494,08 euroa ja tulos 62 071,27 euroa. Tulos jää yhtiön omaan pääomaan vahvistamaan yhtiön taloutta ja toimintaedellytyksiä.

Salppuri Oy:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi. Edellinen puheenjohtaja Martti Lipponen siirtyy varapuheenjohtajaksi. Uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin aiemmin pääsihteerin tittelillä toiminut Tomi-Pekka Kolu

”Kolu on hoitanut Salppuri Oy:ssä useita keskeisiä osa-alueita, joten hänellä on vahva strateginen ja operatiivinen ymmärrys yhtiön toiminnoista ja oli siten looginen valinta”, puheenjohtaja Haapasalmi toteaa.

”Samalla haluan kiittää Martti Lipposta ja edellistä toimitusjohtajaa Ismo Hämäläistä ansiokkaasta toiminnasta yhtiön toiminnan alkuvaiheessa, mikä on ollut ulkoisista olosuhteista johtuen erittäin haastavaa.”

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen jatkaa työtään Salppuri Oy:ssä hallituksen jäsenenä. Muut hallituksen jäsenet Haapasalmen ja varapuheenjohtaja Lipposen lisäksi ovat Lahden Hiihtoseuran Juha KoluRiikka-Maria Lemminki ja Jussi Eerikäinen, sekä Suomen Hiihtoliiton edustajina Hämäläisen lisäksi Rinna Ikola-NorrbackaTatu Lehmuskallio ja Lauri Kettunen.

Salppuri Oy:n omistavat Lahden Hiihtoseura ja Suomen Hiihtoliitto osuuksilla 49 %/51 %. Yhtiö aloitti toimintansa vuoden 2020 lopussa. Yhtiön ensimmäinen täysi tilikausi alkoi 1.6.2021 ja päättyi 31.5.2022.