Saksan Jakob Lange ylivoimaiseen voittoon Lahden Continental Cupissa

© Jyrki Hämäläinen

Lahdessa kilpaillaan 4.-6.3.2022 miesten yhdistetyn ja mäkihypyn Continental Cupin merkeissä. Lauantaina kilpailut alkoivat yhdistetyn suorituksilla.

Yhdistetyn mäkiosuus sujui tutussa komennossa, kun cupia johtava saksalainen Jakob Lange nappasi parhaan lähtöpaikan ladulle. Erot ensimmäisen kolmen urheilijan kesken olivat pienet. Saksalainen Christian Frank lähti vain yhdeksän sekunnin ja itävaltalainen Manuel Einkemmer kolmentoista sekunnin päästä jahtaamaan ykköspaikkaa.

Hiihto-osuus ei lopulta tuonut muutosta voittajaan. Lange sai hiihtää kymmenen kilometriä omaan rauhalliseen tahtiin ilman haastajia. Voittaja kommentoikin, että hiihto-osuus tuntui kovin yksinäiseltä.

“Hyppäsin yhden kauden parhaista hypyistä tänään. Pidän Lahden mäestä ja pystyin kontrolloimaan kilpailua. Keskityin omiin asioihini ja voitto tuli”, Lange sanaili tyytyväisenä maalissa.

Sijoitukset palkintopallilla jaettiin sopuisasti. Lopputuloksissa toiseksi sijoittui Itävallan Manuel Einkemmer (+0:34). Vain kolmannesta sijasta käytiin loppusuoran taistelu saksalaisten David Machin ja Christian Frankin välillä. Kolmanneksi kipusi lopulta Mach (+0:51.3), joka oli mäkiosuuden jälkeen sijalla kahdeksan.

Suomalaiset ovat mukana nuorella joukkueella hakemassa kokemusta. Suomen joukkueen keski-ikä on vain 17,25 vuotta. Tänään tarjolla oli tärkeä oppitunti haastavissa maailmancupin olosuhteissa. Parhaana suomalaisena maaliin hiihti Valtteri Holopainen, joka sijoittui ensimmäisessä Continental Cupin kilpailussaan sijalle 22. Holopainen pitää vahvuutenaan mäkihyppyä, jonka kanssa on ollut hieman hankaluuksia.

“Tälle päivälle sain ehjän, hyvän hypyn. Raskaalla radalla yritin tehdä parhaani. Tavoite oli, etten väsähtäisi hiihdossa vaan jaksaisin loppuun asti hyvää vauhtia. Onnistuin siinä ja olen tyytyväinen päivän kilpailuun”, Holopainen kertoi suorituksen jälkeen.

Holopaisen suunnitelma huomiseen on selvä: parantaa hyppyä ja nousevan tahdin hiihto.

Neljästä suomalaisesta vain kaksi hiihti maaliin asti. Eetu Pulju oli kilpailun 26:s. Peter Räisänen hylättiin mäessä ja Jesse Pääkkönenkeskeytti hiihto-osuudella.

Yhdistetyn toinen kilpailu Lahdessa käydään sunnuntaina klo 10 alkaen.