Saksan Jakob Lange yhdistetyn viimeisen osakilpailun voittoon Lahden Continental Cupissa

Kuva: Aleksi Pitkänen

Kauden viimeinen yhdistetyn kilpailu päätti Lahden Continental Cupin viikonlopun. Kilpailu käytiin hyvissä talvisissa olosuhteissa, kirkkaassa kelissä pikkupakkasen kera. Palkintopallilla nähtiin tuttuja nimiä viikonlopun aiemmista kilpailuista.

Mäkiosuudella vahvin oli Kiinan Jiawen Zhao, ja häntä seurasi eilisen parisprintin voittaja Per Einar Skjaeret Stromhaug (NOR) ennen itävaltalaista Florian Kolbia. Hiihto-osuudella perjantain voittaja Jakob Lange (GER) oli lopulta lyömätön. Hän hiihti maaliin yli puoli minuuttia ennen norjalaista Aleksander Skoglundia. Kolmanneksi sijoittui Saksan Christian Frank, joka asetti palkintopallisijoituksen tavoitteeksi jo eilisessä parisprintissä.

“Hyppääminen oli hankalaa olen tyytyväinen että pystyin näistä asemista kuitenkin voittoon tänään. Ensimmäinen hiihtokierros oli nihkeä, mutta sitten sain rytmistä kiinni ja lopputulos on hyvä. Kilpailin jo viime viikonloppuna maailmancupissa Lahdessa, mutta se ei mennyt hyvin. Nyt tavoite oli parantaa siitä. Olen tyytyväinen, että pystyn päättämään kauden näin”, voittaja Lange kertoo.

Yhdistetyn kokonaiscupin vei nimiinsä Aleksander Skoglund. Toiseksi sijoittui Florian Kolb Itävallasta ja kolmas oli Lahden kaikki kilpailut voittanut Jakob Lange.

“Olen tyytyväinen päivän kilpailuun, molemmat osuudet sujuivat hyvin. Tiesin jo alusta lähtien, että voittaminen on tänään hankalaa. Lähdin varmistamaan asemia toisena. Olen tyytyväinen kauteen kokonaisuutena ja toivottavasti ensi kaudella pääsen kilpailemaan maailmancupissa “, iloinen kokonaiskilpailun voittaja Skoglund valotti ajatuksiaan.

Suomalaisista Herman Happonen oli tänään kilpailun 23., Jesse Pääkkönen 31. , Valtteri Holopainen 33., Arsi Tietäväinen 36., Jarkko Lankinen 45. ja Oskari Hakkarainen 46. Peter Räisänen keskeytti kilpailun.