Saksan Jakob Lange otti ensimmäisen yhdistetyn kilpailun voiton Lahden Continental Cupissa

Kuva: Tomi Saarivirta

Vain viikko sitten Lahdessa vietetiin Salpausselän kisojen avauspäivää, ja nyt samoissa maailmanluokan olosuhteissa kilpaillaan yhdistetyn Continental Cupin finaaliviikonloppu. Perjantain kilpailut käynnistyivät yhdistetyn yksilökilpailulla, joka hypättiin suurmäestä (HS130) ja viimeisteltiin uudessa compact-muodossa 7,5 kilometrin hiihto-osuudella.

Mäkiosuuden jälkeen kilpailua johti Saksan Jakob Lange, joka oli lyömätön myös hiihdossa. Hän saapui maaliin lähes puoli minuuttia ennen Continental Cupin kokonaiskilpailua johtavaa norjalaista Aleksander Skoglundia. Kolmanneksi sijoittui Manuel Einkemmer Itävallasta. Toisena ladulle lähtenyt Florian Kolb (Itävalta) tipahti hiihto-osuudella seitsemänneksi. Kyyti oli kylmää myös mäkisouuden kolmoselle, Kiinan Jiawen Zhaolle, joka hiihti maaliin vasta sijalle 18.

“Tänään oli hyvä päivä, hyppäsin hyvin ja yritin vain pitää sijoituksen loppuun asti. Alku oli hieman rankka, mutta löysin paremman rytmin ja etumatkani muihin säilyi. Kilpailin täällä myös viime viikonloppuna, mutta nyt löysin paremman tuntuman mäkeen. Pidän myös enemmän tästä hiihto-osuudesta, jossa hiihdetään Kisatulikukkulalle”, voittaja Lange kertoi tunnelmistaan kilpailun päätteeksi.

Paras suomalainen kilpailussa oli Jesse Pääkkönen (23.) juuri ennen Herman Happosta (24.). Continental Cup jatkuu lauantaina parisprintin (HS130 + 2 x 7,5 km) muodossa. Sunnuntaina kilpaillaan vielä perinteinen Gundersen suurmäen ja kymmenen kilometrin hiihto-osuuden kera.