Rullahiihdon SM – Seuraa päivän kulkua

© Loru Creative / Roni Lukkarinen

Rullahiihdon SM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Vuokatissa. Viikonlopun kilpailut käynnistettiin perinteisen hiihtotavan sprinttien merkeissä. Seuraa päivän kulkua alla olevassa seurannassa.

Yleinen sarja

Yleisen sarjan mestaruuksiin tykittivät Katri Lylynperä ja Verneri Suhonen. Naisten sarjassa mitaleille ylsivät myös Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo. Lylynperä esiintyi todella vahvasti läpi päivän ja vei voiton kahden sekunnin erolla Niskaseen. Miesten finaalissa kärkinelikko kärkinelikko tuli maaliin alle sekunnin sisällä. Suhosen ylitettyä maaliviivan ensimmäisenä, toiselle sijalle rullahiihti Iivo Niskanen ja kolmanneksi Lauri Lepistö.

Lylynperä aloitti päivän karsinnan ykköspaikalla ja vei päivän jokaisen startin nimiinsä.

– Päivä eteni tosi hyvin, ja tiesin, että olen vahvoilla. Silloin, kun karsinta kulkee, niin olen yleensä kohtuullisen vahvoilla. Finaalissa katseltiin alussa, selkeästi ei kellään ollut vetoapuja. Tiesin, että loppu on minun vahvuus ja säästelinkin vähän loppuun, kertasi Lylynperä.

Suhosen päivä oli Lylynperän tavoin alusta asti vahva.

– Aamulla herätessä oli vielä epävarma olo kulusta. Sain karsinnassa kuitenkin hyvät väliajat ja voitinkin sitten aika-ajon. Tuli kutkutus, että tänään saattaa tulla hyvä päivä. Jokainen erä onnistui taktisesti hyvin ja finaalissa tuli täydellinen onnistuminen, totesi Suhonen.

Tulokset

N20/M20

Tuuli Raunio rullahiihti ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen N20-sarjassa. Muista mitaleista käytiin kovaa taistelua. Lopulta hopealle ylsi Felicia Krook ennen pronssimitalistia Elsa Torvista.

Raunio hallitsi N20-sarjaa alusta lähtien. Finaalihiihto oli päivän jykevintä ylivoimaa.

– Meno oli tasaisen varmaa läpi päivän. Tarkoituksena oli vetää mahdollisimman kovaa kaikki lähdöt ja siinä onnistuttiin. Kyllä huomasin heti finaalin startista, että voi lähteä hakemaan päivän kovinta aikaa. Sieltä se tulikin, kommentoi Raunio.

M20-sarjan finaalissa pidettiin hyvää vauhtia ja mitaleista käytiin kovaa kamppailua loppuun saakka. Sarjan mestaruuteen ylsi lopulta Eero Rantala. Hopealle sijoittui Ike Melnits ja pronssia otti Eemil Juntunen

– Kulku oli hyvää, tasaista suorittamista. Taktiikka toimi ja pääsi aina hyvältä paikalta loppusuoralle, kertoi tuore Suomen mestari Rantala.

Tulokset

N18/M18

Miesten 18-sarjan finaalin ratkaisu nähtiin viimeisessä nousussa, jossa Jalmari Bergqvist teki selvän eron muihin ja rullahiihti Suomen mestaruuteen. Muista mitaleista käytiin jälleen tiukkaa taistelua ja hopealle taisteli Onni Tiira ennen pronssimitalistia Luukas Mäkelää.

Bergqvistin päivä oli vaihteleva.

– Oli hyvää kulkua. Karsinnassa oli vahvan näköistä menoa, eriin lähtiessä tuntui vähän heikolta. Finaalissa taas älyttömän hyvää kulkua. Kun oltiin laskettu alas pisin mäki, niin päätin lähteä tykittämään, kertasi kultamitalisti.

Päivän viimeisen lähdön voittoon rullahiihti Signe Jakobsson. Kultamitalista käytiin kovaa kamppailua loppusuoralla Jakobssonin ja hopeamitalisti Maija Borénin kesken. Pronssille sijoittui Krista Manninen.

Tulokset


Livestream

Viikonlopun kilpailuja voi seurata IS-TV:stä.

Kisasivut

Rullahiihdon SM-kilpailut järjestää Vuokatti Sport. Virallisille kisasivuille tästä.

Media

Rullahiihdon SM-kisojen mediayhteyksistä ja tiedotuksesta vastaa Samu Hanska, email. samu.hanska@vuokattisport.fi

Kuvapankki

Viikonlopun kisakuvat ovat vapaasti käytettävissä kuvaajakrediittien kera.

Kuvat: ©Loru Creative / Roni Lukkarinen