Rullahiihdon SM – sunnuntaina taisteltiin vapaan väliaikalähdöissä

Rullahiihdon SM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Vuokatissa. Sunnuntaina kilpailuohjelmassa on vapaan väliaikalähdöt. SM-arvo sarjoissa MYL, NYL, M20, M20, M18 ja N18.

Kisaseuranta

Miehet – Yleinen

Miesten kärkikolmikko ratkottu – Iivo Niskanen vie vapaan hiihtotavan väliaikalähdön nimiinsä! Hopealla rullahiihtää Perttu Hyvärinen ja pronssia ottaa Juuso Haarala.

Iivo Niskanen otti rullahiihdon vapaan hiihtotavan kultaa 29,8 sekunnin erolla Hyväriseen. Pronssimitalisti Haarala jäi Niskasesta 31 sekuntia.

Niskanen oli tyytyväinen päivän antiin.

– Hyvin meni. Tasaisia kierroksia mentiin, Vuokatin rata on aika nopeatempoinen. Harjoittelu jatkuu ensi viikolla Vuokatissa, käydään hakemassa tunnelista vähän lumituntumaa, kertoi Niskanen.

Tulokset kokonaisuudessaan

Naiset – Yleinen

Krista Pärmäkoski otti kultaa naisten väliaikalähdössä. Eroa toiseksi tulleeseen Kerttu Niskaseen 7,9 sekuntia. Kolmannelle sijalle hiihti Johanna Matintalo.

M20

M20-sarjan ylivoimaiseen voittoon hiihti Alexander Ståhlberg. Ståhlberg vei sarjan voiton nimiinsä noin 57 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Ike Melnitsiin. Pronssia otti Veeti Pyykkö.

– Oli vähän rankkaa, mutta lopussa sai tehtyä eroa. Harjoittelukausi jatkuu Ramsaun kahden viikon leirillä. Huomenna kirjoitan suomen kielen ylioppilaskirjoituksissa, joten ’wish me luck’, tokaisi Ståhlberg.

N20

Sonja Leinamo tykitti naisten 20-sarjan ylivoimaiseen voittoon. Leinamo vei voiton 1 minuuitin ja 43 sekunnin marginaalilla.

– Alusta asti tuntui jo hyvälle ja sain hyvin väliaikoja. Harjoituskausi on mennyt ihan hyvin, mutta kyllä kisat on aina vähän arvoitus. Oli todella hyvä päivä, pohti Leinamo.

Hopealle kilpailussa hiihti Julia Junkkala ja pronssille Sanni Räisänen.

M18

Miesten 18-sarjan voittoon hiihti Niilo Mäkinen. Eroa toiseksi tulleeseen Arttu Heikkiseen syntyi 13,8 sekuntia. Pronssia sarjassa otti Akseli Pitkänen.

N18

N18-sarjan mitalikolmikko on ratkottu. Kultamitalille itsensä hiihti Inka Hämäläinen ennen Annu Virtasta ja Selene Rossia.

M16

Tuukka Viinisalo vei M16-sarjan kilpailun nimiinsä. Viinisalo otti voin 51 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Oscar Rahjaan. Kolmanneksi itsensä hiihti Isak Finskas.

N16

Signe Jakobsson jatkoi voittokulkuaan eilisen jälkeen. Jakobsson otti eilisessä sprintissä N18-sarjan kultaa ja jatkoi tänään 16-sarjassa ykköspaikalla.

Toiseksi sijoittui Iiris Voutilainen, eroa Jakobssoniin jäi 7,8 sekuntia. Kolmanneksi sarjassa sijoittui Minja Korhonen.

M14/N14

14-sarjan kilpailut päättivät kilpailupäivän Vuokatissa. Sarjojen voittoihin hiihtivät Anni Rohila ja Iiro Säisä.

N14M14

Livestream

Seuraa päivän tuloksia tästä.

Kisasivut

Rullahiihdon SM-kilpailut järjestää Vuokatti Sport. Virallisille kisasivuille tästä.