Rullahiihdon SM-mitaleista taistellaan viikonloppuna Vuokatissa

Rullahiihdon SM-mitaleista kilpaillaan jälleen Vuokatissa tulevana viikonloppuna 17.–18.9. Lauantaina mitaleista kamppaillaan perinteisen hiihtotavan sprinteissä ja sunnuntaina vapaan tyylin normaalimatkoilla. Kilpailut keräävät Vuokattiin laajan osallistujajoukon, ilmoittautuneita kilpailuihin on yhteensä 454. Yleisissä sarjoissa mukana lähes koko hiihtomaajoukkue Pekingin olympiamitalisteista Kerttu Niskasesta, Krista Pärmäkoskesta ja Joni Mäestä lähtien.

Kilpailut alkavat lauantaina miesten ja naisten yleisten sekä alle 20- ja 18-vuotiaiden sarjojen perinteisen tyylin sprinteillä. Sunnuntaina vuorossa ovat vapaan tyylin normaalimatkat väliaikalähdöin. Sunnuntaina kisaohjelmassa lauantaista poiketen myös alle 16- ja 14-vuotiaiden sarjat. Viikonlopun kilpailut seurattavissa suorana lähetyksenä IS-TV:stä ja Ruutu Plus -palvelusta.

Yksi yleisten sarjojen mielenkiintoisimmista nimistä on viime kauden terveysmurheiden jälkeen paluun kilpailuihin tekevä Verneri Suhonen. Vaikka lauantain sprintti on Suhoselle ensimmäinen virallinen kilpailu sitten joulukuun, mies on valmis puolustamaan vuoden takaista Rullahiihdon Suomen mestaruutta ja itseluottamusta lisää elokuun onnistunut maajoukkueen korkeanpaikanleiri Italiassa.

– Haastavan viime kauden jälkeen tärkeintä on, että pystyn ylipäätänsä kilpailemaan jo tässä vaiheessa. Mutta se on selvä, että kun numerolappu laitetaan rintaan ja mestaruus on puolustettavana niin yhtään sijaa ei anneta ilmaiseksi. Kolmen viikon korkeanpaikan leiri Italiassa sujui hyvin ja voin senkin suhteen olla luottavainen tämän hetken tilanteeseen, Suhonen kertoo.

Suhonen on päässyt toteuttamaan harjoituskautta normaaliin malliin ja päätähtäin on asetettu helmikuun loppuun ja Planican MM-hiihtojen perinteisen sprinttiin. Tämä on näkynyt myös harjoituskaudella pienenä perinteisen hiihdon painotuksena. 

– Keväällä kerkesin keräillä vielä kilometrejä rauhallisesti hiihtäen ja tehtyä pohjaa harjoituskautta ajatellen. Toukokuun alusta eteenpäin olen päässyt toteuttamaan harjoittelua normaalisti, eikä terveyden kanssa ole ollut murheita. Olen pyrkinyt pitämään päässäni ajatuksen, että jos olen terveenä viivalla, kun isot kisat talvella alkavat niin silloin ollaan jo plussan puolella. Olen varma, että sitä kautta myös tulokset ovat hyviä ja suksi liikkuu kovempaa kuin koskaan aiemmin. Ilon kautta ja turhia puristamatta, summaa Suhonen ajatuksiaan tulevasta hiihtokaudesta.

Uusi toimitusjohtaja aktiivisesti mukana kisajärjestelyissä

Viime syksyyn verrattuna järjestävän tahon eli Vuokatti Sportin toiminnassa on tapahtunut merkittävä muutos uuden toimitusjohtajan, Mari Varjosen, aloitettua uudessa pestissään 14.2.2022. Varjonen on nauttinut ajastaan Vuokatissa valtavasti ja kiireisestä syksystä huolimatta haluaa olla osallistumassa Rullahiihdon SM-kilpailujen järjestelyihin muun henkilöstön tavoin.

– Minusta on upeaa nähdä hiihtokansan kerääntyvän yhteen näin sankoin joukoin myös syksyllä ja koen, että tällaiset kisatapatumat ovat erittäin tärkeitä koko lajille ja hiihtoyhteisölle. Yli 450 osallistujaa on upea määrä ja erityisen iloinen olen siitä, että tapahtuma vetää myös nuoria urheilijoita paikalle molempina päivinä. Haluan ehdottomasti olla tapahtumissa mukana ja koska muuhun organisaatiomme verrattuna olen kisajärjestelyissä täysin noviisi, niin mielellään kokeilen erilaisia tehtäviä. Aateli Racessa pääsin mm. toimimaan lähettäjänä miesten prologissa, joten katsotaan mitä minulle tällä kertaa on keksitty, Varjonen naurahtaa.  

Lisätiedot ja kisaohjelma

Lisätietoja:

Ann-Mary Ähtävä
Vuokatti Sport
kehitys- ja tapahtumajohtaja
puh. 044 307 5759