Rullahiihdon SM-kilpailut käydään Vuokatin uudella rullahiihtoradalla tulevana viikonloppuna

Remi Lindholm rullahiihdon SM-kisoissa 2022.
Kuva: Roni Lukkarinen / Vuokatti Sport

Tiedote 12.9.2023

Paljon kiitosta kerännyt Vuokatin uudistettu rullahiihtorata näkee ensimmäiset SM-tason kilpailut tulevana viikonloppuna, kun rullahiihdon SM-hiihdoissa mitellään mitaleista lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailut käydään kokonaisuudessaan vapaalla tyylillä, kun lauantaina kisat starttaavat sprinteillä ja sunnuntaina vuorossa ovat väliaikalähdöin kilpailtavat normaalimatkat. Kilpailut kuuluvat myös useiden maajoukkuehiihtäjien kalenteriin ja ilmoittautuneiden joukosta löytyykin useita maajoukkuehiihtäjiä aina Kerttu Niskasesta lähtien.

Tulevana viikonloppuna 16.–17.9. Vuokatissa ratkotaan jälleen rullahiihdon suomenmestaruudet. Kilpailut alkavat lauantaina vapaan tyylin sprinteillä, jolloin SM-mitalit ratkotaan niin miesten ja naisten yleisissä, kuin alle 18-vuotiaiden sarjoissa. Sunnuntaina sarjoina ovat yleisten sarjojen lisäksi alle 20-, 18-, ja 16- vuotiaiden sarjat. Starttipaikalla riittää vilinää koko viikonlopun ajan, sillä ilmoittautuneita on kaiken kaikkiaan 453. Mikäli et pääse paikan päälle seuraamaan kilpailuja niin tunnelmat välittyvät myös ISTV:n ja Ruutu Plus-palvelun kautta.

Lindholm hakee menestystä ja hyvää tunnetta sunnuntain kilpailusta

Viime talvena uran parhaita sijoituksia maailmancupissa saavuttanut Remi Lindholm haluaa ottaa talvella jälleen askeleen lähemmäs kohti maailman absoluuttista huippua. Rullahiihdon SM-hiihdot palvelevat syksyn harjoittelua erinomaisesti kovan harjoituksen muodossa ja toki menestystä haetaan myös näistä kisoista. 

”Viime talvesta jäi ihan hyvä maku, vaikka myös parannettavaa jäi. Parhaat kisat olivat tosi hyviä, mutta vaihteluväli oli vähän liian suuri. Kuluva harjoituskausi on mennyt ihan hyvin ja luottavaisena olen tämän hetken tilanteeseen”, Lindholm kommentoi tämänhetkistä tilannettaan.

”On tosi hyvä, että rullahiihdon SM-kisat keräävät nykyään paljon kisailijoita ja saadaan aina kovat kisat aikaiseksi. Viime vuoden hopeaa lähdetään kirkastamaan ja toivon, että jaksan koko kympin matkan takoa täysiä sunnuntaina. Silloin varmasti ollaan aika korkealla.”

Rullahiihdon SM-kilpailut starttaavat Vuokatin hiihtolajien kisaputken

Tuleva talvi on Vuokatissa isojen kilpailujen aikaa hiihtolajien osalta, sillä seuraavan puolen vuoden aikana järjestettävänä ovat niin Hiihdon Suomen Cup marraskuussa, Scandinavia Cup joulukuussa, kuin Masters World Cup helmikuussa. Kokeneellekin organisaatiolle kyseessä on sopiva haaste, jota odotetaan innostuneena.

”Näin tapahtumavastaavan roolissa tärkeintä on se, että pystyy luottamaan ympärillä olevaan organisaatioon ja täällä jos jossain siitä ei tarvitse huolehtia. Olemme onnekkaita, että olemme saaneet jälleen isoja kisoja järjestettäväksi tulevalle talvelle ja niihinkin liittyen tulevan viikonlopun Rullahiihdon SM-kisat antavat sopivan lähtölaukauksen. Olen myös erittäin iloisena seurannut rullahiihdon kasvavaa suosiota niin Vuokatissa kuin koko Suomessa ja toivotaan, että jatkossa pystytään myös tätä tapahtumaa kehittämään yhä enemmän. Kun esimerkiksi Norjan ja Ruotsin isoja rullahiihtotapahtumia seuraa niin ne keräävät valtavan määrän osallistujia nimenomaan kuntoilijapuolelta. Miksei meilläkin voitaisi kehittää yhtä upeaa konseptia?”, miettii Vuokatti Sportin tapahtumavastaava Ann-Mary Ähtävä

Lisätietoja:

Ann-Mary Ähtävä
044 307 5759

Linkit striimeihin:

lauantai: https://www.is.fi/hiihtolajit/art-2000009842064.html

sunnuntai: https://www.is.fi/hiihtolajit/art-2000009842238.html