Rukan viestivoitot Vuokatti Ski Team Kainuulle ja Puijon Hiihtoseuralle

© Touho Häkkinen

Maastohiihdon Suomen Cup jatkui Rukalla perinteisen hiihtotavan viestikilpailuilla. Päivän voitto meni naisten osalta Vuokatti Ski Team Kainuulle ja miesten voiton nappasi Puijon Hiihtoseura.

Vuokatti vei naisten 3×5 kilometrin kilpailun voiton nimiinsä reilulla erolla Vantaan Hiihtoseuraan, eroa maalissa oli 34 sekuntia. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Kainuun Hiihtoseura. Vuokatti Ski Teamin joukkueen muodostivat Vilma NissinenJasmin Kähärä ja Katri Lylynperä. Vuokatin voitto ratkesi toisella osuudella.

– Perushyvä hiihto, suksikin toimi hyvin. Sain tehtyä eroa Vantaan joukkueeseen, se oli tärkeää, kommentoi toisen osuuden hiihtänyt Kähärä.

Lylynperä pääsi ankkuriosuudelle 32 sekunnin turvin.

– Kiittelin kovasti isosta erosta, pääsin hiihtämään omaa hiihtoa. Ensimmäisellä kierroksella selvisi, että vauhti on ihan riittävää. Toisella kierroksella vaan lohdutin itseäni, että enää ei voi hävitä. Aika tahmea oli oma kroppa, onneksi oli iso ero. Oli mukava hiihdellä yksin keulassa, kertasi Lylynperä

Tulokset
Naisten viesticupin tilanne

Miesten 3×7,5 kilometrin kilpailussa käytiin loppuun asti kovaa kamppailua ykkössijasta, kun Jämin Jänteen Lauri Lepistö kuroi kolmannella osuudella vauhdikkaasti eroa kiinni Puijon ankkuriin Joonas Sarkkiseen. Eroa Puijon Hiihtoseuran ja Jämin Jänteen välille jäi lopulta vain vajaat 5 sekuntia. Kolmas sija meni Imatran Urheilijoille.

Puijon joukkueessa hiihtivät Perttu HyvärinenIivo Niskanen ja Joonas Sarkkinen. Voittajajoukkue onnistui kilpailutaktiikassaan.

– Peesihiihtoa oli aika pitkään, lähdettiin sitten ”Maken” (Markus Vuorela) kanssa ratkomaan ja saatiin vähän eroa taakse ja hyvät paikat kakkososuudelle, kommentoi avausosuuden Perttu Hyvärinen.

– Oli tarkoitus, että hiihdetään kovavauhtinen osuus, jotta saadaan ankkurille hyvät paikat ratkoa. Onnistuin siinä, pohti Niskanen.

Ankkurina hiihtänyt Sarkkinen pääsi tekemään omaa hiihtoaan, vaikka Jämin Jänteen Lepistö pyrki kuromaan eroa kiinni vauhdikkaasti .

– Eroa oli kuitenkin sen verran, ettei tarvinnut ihan punaisella käyttää. Olisi kärsinyt vähän hitaamminkin hiihtää, veisteli Sarkkinen.

Tulokset
Miesten viesticupin tilanne

Voittajajoukkueiden kommentit SoundCloudissa