Rukan Continental Cupin voitot Itävaltaan – Eetu Nousiainen säväytti suomalaisittain ja nousi palkintopallille

Rukan Continental Cup jatkui tänään kahdella osakilpailulla. Aamupäivän kilpailun voittoon hyppäsi Itävallan Jan Hoerl ennen Puolan Jakub Wolnya. Kolmanneksi sijoittui Suomen Eetu Nousiainen, joka nousi Continental Cupin palkintopallille ensimmäistä kertaa uransa aikana.

Jan Hoerlin hypyt kantoivat 137,5 ja 132 metriä. Hypyt kerryttivät yhteensä 288,2 pistettä.

– Päiväni oli mahtava, hypyt olivat tänään hyviä. Tämä oli minun ensimmäinen Continental Cupin voitto, joten olen erittäin innoissani, totesi päivän voittaja kilpailun päätteeksi.

Eetu Nousiainen jatkoi nousujohteisia otteitaan eilisen neljännen sijan jälkeen. Nousiainen on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että hyvä hyppykunto on saatu näkymään Rukalla myös kilpailutilanteissa.

– Jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin. Hyvä fiilis jatkui tänäänkin, oli hauskaa tekemistä. Samoilla suorituksilla pitää mennä kuin treeneissä, ei se ole sen kummempaa, pohdiskeli Nousiainen.

Continental Cupin pisteille hyppäsivät myös Jarkko Määttä (14.), Arttu Pohjola (22.) ja Henri Kavilo (24.)

Eetu Nousiaisen kommentit SoundCloudissa

Itävalta kolmoisvoittoon Rukan iltakisassa

Rukan kisaviikonloppu jatkui illalla viikonlopun kolmannella osakilpailulla. Itävallan joukkue nappasi kilpailusta kolmoisvoiton. Ensimmäiselle sijalle hyppäsi perjantainakin voittanut Stefan Rainer ennen Jan Hoerlia. Kolmanneksi sijoittui Clemens Leitner.

Itävallan Rainer oli erityisen tyytyväinen joukkueen yhteisestä panoksesta.

– Olosuhteet olivat todella hyvät, olen tyytyväinen hyppyihini. On kiva, että pärjäsimme hyvin nuorella joukkueellamme. Olemme myös hyviä ystäviä keskenämme, joten menestyminen yhdessä tuntuu hyvältä, kertoi Rainer.

Kolmannessa osakilpailussa Suomea edustivat vain maajoukkuequotassa hypänneet urheilijat, jotka valittiin kahden edellisen osakilpailun perusteella. Jarkko Määttä vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta ja oli 19:s, Eetu Nousiainen oli 26:s. Arttu Pohjola hyppäsi sijalle 33.