Ruka Nordicin päätöspäivänä kilpailtiin rapsakassa talvisäässä

Ruka Nordicin päätöspäivää värittivät kirpeä pakkaskeli ja tuuliolosuhteet. Suomalaiset esiintyivät sunnuntaina kovasta pakkasesta huolimatta vahvasti.

Maastohiihto

Ruka Nordicin kolmas kisapäivä käynnistyi epätietoisissa tunnelmissa ja -24 asteen pakkaslukemissa. Naisten 10km:n takaa-ajokisa siirrettiin hiihdettäväksi miesten kilpailun jälkeen, mikä tarkoitti uutta stattia verryttelyineen naisille lounaan jälkeen.

Vaikka pakkanen hellitti ennen miesten 15km:n takaa-ajoa, ei olosuhde ollut helppo. Pakkasen seurauksena useat urheilijat vetäytyivät kilpailusta, mukana Norjan joukkue sekä suomalaisista Iivo Niskanen. Niskanen ei lähtenyt ladulle puolustamaan lauantaista ykköstiaansa.

Suomalaisittain nähtiin kuitenkin upea suoritus Remi Lindholmin noustua 20:nneksi. Ikimuistoiseksi kilpailuksi päivän hiihtoa kuvannut Lindholm nappasi reilusti itseluottamusta mukaansa Rukan viikonlopusta.

”Kyllä se oli yllätys, mutta se myös antoi tsemppiä itselle, tietää, että pystyy sillä tasolla suoriutua jatkossakin Ei tarvitse lähteä hiihtämään, kun voi kilpailla hyvistä sijoistakin”, mietti Lindholm.

Pisteille hiihti myös Perttu Hyvärinen, joka oli 22:s.

Tulokset I miehet

Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski lähti jahtaamaan palkintopallipaikkaa, joka oli 20 sekunnin päässä. Pärmäkosken vahvan loppukirin ansiosta hän pääsi venyttämään maalilinjalla oli lopulta neljäs. Pärmäkoski luotti kirikykyynsä, vaikka joutuikin taipumaan Norjan Heidi Wengille.

”Kyllä sitä jonkin verran sieltä löytyy, tosin Heidillä oli tänään aavistuksen parempi. Mutta kyllä siihen voi luottaa, että kiriä on”, iloitsi Pärmäkoski.

Päivää ja kisaa Pärmäkoski kuvailee seuraavasti:

”Kylmä, kova ja pitkä. Mutta tämä oli ehdottomasti paras kisa tänä viikonloppuna”, avasi Pärmäkoski tunnetta.

Myös Kerttu Niskanen ylsi top10-sijoitukseen, ollen yhdeksäs.

Tulokset I naiset

Yhdistetty

Yhdistetyn kilpailupäivä alkoi suomalaisittain positiivissa merkeissä, kun Leevi Mutru ylsi viikonlopun parhaaseen suoritukseensa, Ilkka Herolan kompatessa perässä. Herolan kilpailuhyppy kantoi 130,5 metriä, mutta muutama hyppääjä Herolan jälkeen kilpailukierros päätettiin keskeyttää tuuliolosuhteiden vuoksi. Herola oli kilpailun keskeytyessä neljäntenä.

Hiihto-osuudelle suunnattiin varakilpailun tuloksien perusteella. Herola starttasi ladulle parhaana suomalaisena sijalta 19. Suomalaisurheilijan hiihto oli totutun vahvaa ja kilpailun nopein hiihtoaika nosti Herolan kymmenenneksi. Herola harmitteli kilpailupäivän päätteeksi keskeytettyä mäkiosuutta, mutta oli tyytyväinen nousujohteiseen suorittamiseensa maailmancupin avausviikonloppuna.

– Oli siihen asti tosi mukava päivä kunnes peli pistettiin poikki ja todettiin, että ei päästetä Herolan poikaa helpolla. Ihan kiva, että sai sen yhden hyvän hypyn, se lisää itseluottamusta jatkoon. Hiihto oli oikein hyvä, siitä ei jäänyt hampaan koloon. Nousujohteinen viikonloppu kuitenkin, pohdiskeli Herola.

Suomalaisista pisteiden tuntumassa oli myös Otto Niittykoski. Niittykoski taisteli tiukasti maailmancupin pisteistä, mutta ylitti maaliviivan lopulta sijalle 32. Rasmus Ähtävä oli päätöskilpailun 39:s ja Waltteri Karhumaa sijalla 40.

Sunnuntain tulokset

Avausviikonlopun kokonaistulokset

Mäkihyppy

Suomalaisittain vaikea viikonloppu mäessä jatkui myös tänään. Karsinnassa nähtiin Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä sekä Eetu Nousiainen. Varsinaiseen kilpailuun tiensä selvitti Aalto sekä Kytösaho. Myöskin Eetu Nousiainen oli lähellä kilpailupaikkaa, jääden viimeisestä jatkopaikasta vain 0,8 pistettä.

Itse kilpailussa suomalaisten parhaat palat oli jo syöty ja paikka toiselle kierrokselle ei avautunut tänäänkään. Kovatasoisella ensimmäisellä kierroksella 127,5 metriä hypännyt Kytösaho oli kilpailun 35:s. Antti Aalto hyppäsi 110 metriä joka oikeutti sijaan 47.

Tulokset