Ruka Nordic käynnistyi vauhdikkaasti – Jasmi Joensuu nähtiin sprinttifinaalissa

© Jesse Väänänen

Ruka Nordic käynnistyi tänään perjantaina vauhdikkaasti, kun kilpailuohjelmassa oli maastohiihdon perinteisen sprintit ja yhdistetyn henkilökohtainen kilpailu 5 kilometrin hiihto-osuudella. Mäkihypyn karsinta siirtyy lauantaiaamulle klo 8.30.

Päivän suomalaisnimi oli Jasmi Joensuu, joka raivasi tiensä maastohiihdon sprinttifinaaliin.

Maastohiihto

Jasmi Joensuulle uran ensimmäinen sprinttifinaalipaikka

Sprinttipäivä käynnistyi suomalaisittain pirteästi, kun 16 suomalaista selvitti tiensä karsinnasta erävaiheeseen. Erävaiheissa taisteltiin kovaa jatkopaikoista, mutta Jasmi Joensuu oli suomalaisista lopulta ainoa, joka jatkoi kisapäiväänsä peräti finaaliin saakka. Finaalipaikka maailmancupin sprintissä oli Joensuulle uran ensimmäinen.

Joensuu oli lopulta kilpailun neljäs.

– Oli huikea päivä. Karsinta lähti hyvin käyntiin ja erät kulki hyvin. Yritin tavoitella podiumia, lähelle se jäi. Ensi kerralla sitten, totesi uransa parhaaseen yltänyt Joensuu.

Kilpailussa koettiin suomalaisittain myös epäonnea, kun esimerkiksi Johanna Matintalolla katkesi sauva heti lähdössä ja peräti kolme suomalaista, Katri Lylynperä, Emil Liekari ja Lauri Mannila, kaatui omissa erissään. Kilpailussa nähtiin myös maailmancupin debyytteja ja myös uran ensimmäisiä pisteitä.

– Upeeta, että meidän nuoret hiihtäjät hiihtivät myös pisteille. Se on aina hienoa. Meidän huolto onnistui myös hyvin, summasi Joensuu päivän kilpailua joukkueen näkökulmasta.

Tulokset
Naiset
Miehet

Yhdistetty

Yhdistetyn maailmancup-kausi käynnistyi henkilökohtaisella kilpailulla. Rukalla hypätään HS142-mäestä, ja tänään hiihto-osuudella rykäistiin 5 kilometrin matka. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Eero Hirvonen, joka oli päivän 12:s. Hirvonen oli hiihto-osuuden kolmanneksi nopein.

Hirvonen hyppäsi mäkiosuudella 131 metriä, joka oikeutti sijaan 15. Suomalainen jäi kärjestä vajaat kaksi minuuttia. Hiihto-osuudella Hirvonen teki mitä tehtävissä oli ja kuroi eroa kärkeen nelisenkymmentä sekuntia.

– Positiivinen päivä. Hyppy oli hyvä ja hiihto lennokasta, kommentoi Hirvonen.

Muut suomalaiset jäivät maailmancupin pisteiden ulkopuolelle. Ilkka Herola oli lopputuloksissa sijalla 31, Otto Niittykoski oli 34:s, Arttu Mäkiaho oli 35:s, Leevi Mutru oli 45:s, Rasmus Ähtävä oli 47:s, Waltteri Karhumaa oli 49:s ja Jesse Pääkkönen 50:s.

Tulokset