Robin Pedersen liiteli voittoon mäkihypyn Continental Cupissa Rukalla – yhdistetyssä norjalaisjuhlat

Rukan Continental Cupin mäkihypyn kuningas tänä viikonloppuna oli Norjan Robin Pedersen. Pedersen hyppäsi tänään Rukalla eilisen tapaan voittoon. Voitto irtosi 8,2 pisteen erolla itävaltalaiseen Elias Medwediin. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Itävallan Stefan Rainer.

Pedersen hyppäsi läpi viikonlopun tasaisen vahvasti ja päivän kilpailuhypyt kantoivat molemmat 138,5 metriä. Pedersen kertoi jo aiemmin, että Rukan mäki on hänelle mieluinen.

– Minulla oli täydellinen viikonloppu. Olen iloinen, että sain mukaani kaksi voittoa ja kuntoni on oikealla tiellä, pohti Pedersen toisen kilpailun päätteeksi.

Neljä suomalaishyppääjää nappasi tänään mukaansa Continental Cupin pisteitä. Parhaimmasta suomalaissijoituksesta vastasi Arttu Pohjola, joka oli 14:s. Antti Aalto sijoittui kilpailussa sijalle 19, Eetu Nousiainen 22 ja Kalle Heikkinen 30.

Tulokset

Yhdistetyn puolella nähtiin norjalaisjuhlat, kun Norjan joukkue otti sunnuntain kilpailusta neloisvoiton. Ykköspaikan nimiinsä vei Einar Lurås Oftebro, eroa toiseksi sijoittuneeseen Sebastian Østvoldiin kertyi peräti 28,9 sekuntia. Kolmantena maaliviivan ylitti Andreas Skoglund.

Oftebro oli aamun mäkiosuuden jälkeen toisena ja starttasi hiihto-osuudelle 13 sekuntia Østvoldin perään.

– Päivä oli hieman parempi kuin eilen. Olen ollut sairaana parin viime viikon aikana, joten oli mukavaa päästä podiumille molempina kilpailupäivinä, pohti päivän voittaja.

Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi Leevi Mutru, joka oli tänään viides. Mutru sijoittui eilen kolmanneksi ja jatkoi tasaisen vahvoja otteitaan myös sunnuntain kilpailussa. Mutru lähti hiihto-osuudelle seitsemäntenä, minuutin ja 50 sekuntia kärjestä. Vahva hiihto-osuus kavensi eron 50 sekuntiin.

Muita suomalaisia ei nähty tänään pistesijoilla. Rasmus Ähtävä oli lopputuloksissa sijalla 32, Eelis Meriläinen 34, Arsi Tietäväinen 42 ja Jarkko Lankinen 46. Jesse Pääkkönen ei startannut hiihto-osuudelle ja Timi Heiskanen keskeytti kilpailun.