Remi Lindholm uransa parhaaseen Östersundin maailmancupissa – Kerttu Niskanen 11.

© NordicFocus

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Ruotsin Östersundissa, jossa vuorossa oli vapaan kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailu. Miesten kilpailun voittoon hiihti Norjan Harald Østberg Amundsen. Paras suomalainen oli Remi Lindholm, joka otti uran parhaan sijoituksensa maailmancupissa, ollen kilpailun 10., +1:04,9 voittajan perässä. Iivo Niskanen oli 12., Joni Mäki 32., Lauri Vuorinen 39., Lauri Lepistö 53. ja Miro Karppanen 62.

Remi Lindholm oli luonnollisesti tyytyväinen uran parhaaseen sijoitukseensa.

– Yllättävän hyvä veto. Kymmenes olin lopputuloksissa ja en tiennyt siinä kisan aikana, että monentena mä oon, kun niin moni lähti mun takaa vielä. Sitten ei tullutkaan enää hirveen montaa ohi, kun tulin maaliin ykkösenä. Lopussa sain viimeselle kierrokselle hyvän peesin. Amundsen ja Krüger tuli ohi ja hyppäsin siihen peesiin ja sain nostettua neljä-viisi sijaa vielä. Uran eka TOP10 sija, niin ihan tyytyväinen oon, vaikka vähän ehkä sais parempi olla vielä, summasi Lindholm.

Myös Iivo Niskanen oli tyytyväinen tasaiseen kilpailuunsa.

– Ihan hyvä, tasainen vapaan kisa. Pieni vauhdinjaollinen tempoilu tuli siinä eka kiekan jälkeen kun näin, että Golberg lähti vähän ennen minun toista (kierrosta) omalle ekalle kiekalle. Siinä yritin, jos oisin saanut häntä muutaman sekunnin kiinni, mutta hän avas sen verran lujaa, etten päässyt siihen ja itellä tuli pieni taantuma siihen toisen kierroksen vaiheeseen. Loppu oli sitten taas ihan ok jaksamista. Tohon vetoon ihan tyytyväinen. Tasapainoinen hiihto ja toivottavasti siitä sitten vapaankin hiihto ottaa askeleen eteenpäin Trondheimin skiathloniin, jossa pitäisi pystyä kestämään hyvin kyydissä, kertoi Iivo Niskanen.

Naisten kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jessie Diggins. Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena 11. Eveliina Piippo 16., Johanna Matintalo 40., Anne Kyllönen 43. ja Tiia Olkkonen 47.

Kerttu Niskanen lähti radalle viimeisenä ja lumisade vaikutti hiihtoon. Hän pitää kuntoaan kuitenkin nousujohteisena.

– Ihan hyvä kisa. Parempaa vapaan hiihtämistä mitä se on tähän asti ollut. Hiihtäminen tuntui jo paremmalta kuin mitä nuo aiemmat vedot on ollut. Mutta suunnattomasti tietysti harmittaa tuo lähtöpaikka. Starttasin kisaan viimeisenä ja lumisade alkoi just ennen starttia ja kiihtyi siinä kisan aikana. Varsinkin viimeinen kierros, kun ei ollut enää paljoa hiihtäjiä radalla ja sade koveni, niin kyllähän siinä sen takia otettiin takkiin tänään. Mutta päällimmäisenä kuitenkin, että oli ihan hyvän tuntuista hiihtoa. Varmaan olisi sinne kymppisakkiin hyvinkin mennyt jos ei olisi keli muuttunut. Mutta ollaan tässä tilanteessa tähän ihan tyytyväisiä. Tästä jatketaan eikä olla ainakaan huonompaan suuntaan menty, vaan hiihtäminen on vähän terävämpää, kuin mitä se on tässä ollut. Hyvillä mielin jatketaan, summasi Kerttu Niskanen päiväänsä.

Eveliina Piipon päivä oli hänen omien odotustensa mukainen.

– Tän päivän veto oli suunnilleen sellainen mitä osasin odottaa. Etenkin ylämäet kulkee tosi hyvin. Jaksoi lyödä sellaista tasaista vauhtia koko kympin. Pikkusen tarviis lisää voimaa sitten noihin helppoihin pätkiin, mutta tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta, kertoi Piippo.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Trondheimissa.

Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset
Urheilijakommentit SoundCloudissa