Remi Lindholm päivän parhaana suomalaisena kahdestoista maastohiihdon maailmancupissa Rukalla

© Jesse Väänänen

Maastohiihdon maailmancup jatkui Rukalla vapaan hiihtotavan 20 km yhteislähtökilpailulla. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Remi Lindholm, joka oli miesten kilpailun 12. Myös Iivo Niskanen taisteli kärkijoukon tuntumassa ollen lopulta päivän 13. Miro Karppanen (27.) ylsi kolmantena suomalaisena tänään kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Kilpailun voittoon hiihti Norjan Jan Thomas Jenssen ennen Tsekin Michael Novakia ja Norjan Harald Oestberg Amundsenia.

– Kuusi ensimmäistä kierrosta hiihdettiin tänään aika hissukseen ja kaksi viimeistä kierrosta sitten kovaa. Ihan tyytyväinen olen kisaan, vaikka olisi voinut mennä paremminkin. Suksi toimi tänään ja tosi helposti tuli ylämäkeen. Alamäessä pääsi peesissä aika helposti sitten lingolla ohi, Lindholm kertoi.

Naisten kilpailussa suomalaisilla oli vaikea päivä. Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Vilma Ryytty, joka ylsi uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen ollen kilpailun 28. Muut suomalaiset eivät tänään yltäneet kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Naisten kilpailun voittoon hiihti Ruotsin Moa Ilar ennen Yhdysvaltojen Jessie Digginsiä ja Rosie Brennania.

– Tänään oli naisissa vaikea kisa ja ei saatu sellaisia tuloksia, kun haluttiin. Vilma Ryytty hiihti hyvän kisan mutta kokonaispanos ei ollut sitä, mitä odotettiin. Miehissä Remiltä todella hyvä hiihto ja myös Iivo taisteli hyvin kärkiryhmässä. Muuten oli vaikea päivä tänään myös miehissä. Viikonlopun kokonaispanokseen sprintissä ja etenkin eilisessä miesten kympin kisassa olen kuitenkin tyytyväinen, Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen summasi kisan jälkeen.

Miesten kilpailun tulokset
Naisten kilpailun tulokset