Protect Our Winters Finland Vuokatin nuorten MM-hiihtojen pääyhteistyökumppaniksi

Helmikuun kisoissa viedään eteenpäin myös ilmastoviestiä

JWSC2021

Talvien säilyminen ja lumivarmuus ovat kohtalonkysymyksiä nuorille hiihtäjille ja hiihtokilpailuille. Helmikuussa järjestettävissä Vuokatin nuorten MM-hiihdoissa ilmastoviestiä viedään vahvasti eteenpäin yhdessä Protect Our Winters Finland -järjestön kanssa. Vuokatti Sport ja POW Finland ovat tehneet sopimuksen yhteistyöstä.

“Haluamme tehdä parhaamme, että talven ilot säilyvät tulevaisuudessakin”, Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen sanoo.

Ilmastonmuutoksen edetessä talvista tulee epävarmempia ja lyhyempiä, ja samalla myös hiihtokilpailujen tulevaisuus on uhattuna. Erityisesti nuorille hiihtäjille lumivarmuus on jo kohtalonkysymys. Helmikuussa 2021 järjestettävissä Vuokatin nuorten MM-hiihdoissa ilmastoasiat nostetaan vahvasti esille. Ilmastoviestiä viedään eteenpäin yhteistyössä Protect Our Winters Finland -järjestön kanssa. POW Finland toimii tapahtuman paikallisena pääyhteistyökumppanina.

“Vuokatti Sport elää talvesta, talviurheilusta ja talviliikunnasta. Olemme nähneet, miten entistä pienempi osa ihmisistä pääsee nauttimaan näistä iloista. Siksi haluamme olla tekemässä parhaamme, että talvet ja niiden tuoma ilo ja jännitys säilyvät maailmassa”, jatkaa Halonen.

Kansainväliseen talviurheilijoiden ilmastoliikkeeseen kuuluvan Protect Our Winters Finlandin toiminnanjohtaja Noora Vihervaara iloitsee käynnistyvästä yhteistyöstä. POW on iloinen päästessään mukaan tekemään nuorten kisoihin liittyvää ilmastotyötä.

”Hienoa, että yhteistyömme alkaa juuri nuorten MM-kilpailuista. Kisojen pääyhteistyökumppanuus avaa meille mahdollisuuden kertoa ilmastoviestiä osana suurta kansainvälistä tapahtumaa. Nuoret ovat avainasemassa siinä, miten lähdemme tekemään muutosta kohti kestävämpää ja ilmastoystävällisempää elämää”, sanoo POWin toiminnanjohtaja Noora Vihervaara.

Nuorten MM-hiihtojen pääsihteeri Ann-Mary Ähtävä on myös innostunut yhteistyöstä POW Finlandin kanssa. Ähtävä uskoo, että ilmastoviestin esiintuominen niin kisoissa kuin kilpailijoidenkin keskuudessa on esimerkki, jolla on vaikutusta.

“Huippu-urheilijat ovat idoleita monille ja tavoittavat menestyksensä myötä valtavasti ihmisiä. Siksi myös heidän puheillaan ja teoillaan on suuri merkitys”, Ähtävä sanoo.

www.powfinland.fi

Nuorten MM-hiihdot järjestetään Vuokatissa 8.–14.2.2021.

Social media
Facebook
Twitter
Instagram

#jwsc2021
#jwsc2021vuokatti #jwsc2021lahti