Planican MM-kisat päätökseen yhdistetyssä – Ilkka Herola nousi hiihto-osuudella yhdeksänneksi

© Jesse Väänänen

Planican MM-kilpailut päättyivät tänään yhdistetyssä ison mäen henkilökohtaiseen kilpailuun. Suomalaisten mahdollisuudet kärkisijoista kamppailuun menivät mäkiosuudella. Parhaasta suomalaissuorituksesta mäessä vastasi Eero Hirvonen, joka lähti ladulle sijalta 15 +2:43 kärjestä jääneenä. Ilkka Herola oli mäkiosuuden 19. ja lähti ladulle seitsemän sekuntia Hirvosen perään. Ladulla suomalaisten suksi kulki. Herola nousi hiihto-osuudella yhdeksänneksi ja Hirvonen yhdenneksitoista. Muista suomalaisista Otto Niittykoski oli 29. ja Waltteri Karhumaa 33.

– Kisat paketissa ja jos positiivista haetaan, niin tänään oli nousujohteinen päivä. Hiihto-osuus oli etenkin Ilkan ja Eeron osalta vahva ja sitä vanhaa hyvää tekemistä. Tämä päivä näytti taas sen, että hiihdossa pysytään kyllä mukana. Tänään olisi myös ollut mäessä iskun paikka ja kaikki oli sillä tavalla pedattu, että olosuhteet olivat hyvät ja välineet toimivat. Tänään jäi vaan hyppäämisestä kiinni. Tuli vähän liikaa puristamista kisaan ja ei ihan omaa parasta saatu irti, päävalmentaja Antti Kuisma summasi päivää.

Eero Hirvonen oli kokonaisuutena päivään kohtalaisen tyytyväinen.

– Kokonaisuudessa ehjin päivä näiden kisojen aikana. Hyppy oli vähän sinnepäin mutta tuon parempaan se ei tällä hetkellä riitä. Sain kuitenkin suorituksen omaan yläkanttiin siihen nähden, mitä hyppy on tuossa isossa mäessä ollut. Hiihtokin oli ihan ok ja varsinkin ensimmäiset kierrokset tulivat tosi helposti. Ajattelin että nyt on hyvä kulku ja jää paukkuja loppuun mutta ihan sitä kaikista kovinta iskua ei kuitenkaan löytynyt. Se vähän jäi puuttumaan mutta kokonaisuutena suht vahvaa tekemistä, Hirvonen totesi.

Tulokset