Perttu Reposelle hopeaa nuorten MM-kisoissa – ”Yksi hienoimmista hiihdoista, mitä olen urallani nähnyt”

© Flawia Krawczyk

Mäkihypyn ja yhdistetyn nuorten MM-kilpailut ovat käynnissä Puolan Zakopanessa. Kisat käynnistyivät tänään suomalaisittain menestyksekkäästi, kun Perttu Reponen otti avauskilpailusta hopeaa.

Reponen hyppäsi mäkiosuudella Zakopanen HS105-mäestä 96 metriä ja lähti hiihto-osuudelle sijalta 13. Reponen oli päivän nopein ladulla ja nousi mukaan mitalitaisteluun. Suomalaisurheilija ylitti maaliviivan lopulta toisena ja sai päivän päätteeksi kaulaansa hopeisen mitalin.

– Mäessä ei ihan parasta saanut irti, suhteellisen iso ero tuli hiihtoon. Ero lähti ladulla pienenemään pikkuhiljaa ja se loi koko ajan enemmän uskoa, että mitaleille on mahdollista päästä. Tuntuu hyvältä, oli aivan mahtava päivä ladulla tänään, kommentoi Reponen.

Reponen sai suorituksestaan suitsutusta nuorten MM-valmentajalta Antti Kuismalta.

– Pertun hiihto oli yksi hienoimmista hiihdoista, mitä olen näissä karkeloissa urallani nähnyt. Nautitaan tästä, näitä ei liian usein tule, kommentoi Kuisma.

Kuisma kertoi tunnelmien menneen tänään laidasta laitaan.

– Harjoitukset ja koekierros herättelivät aika kovat odotukset ja siinä kehyksessä ei ihan parhaalla tavalla onnistuttu kilpailukierroksella mäessä. Vähän huonoa tuuria ja väkisin hyppäämistä. Emme kuitenkaan heittäneet pois toiveita mitalista vaan lähdettiin jopa riskejä ottamalla yrittämään. Taktiikka toimi hyvin ja huolto onnistui todella hienosti. Koko joukkue hiihti hyvin ja meillä oli hyvä joukkuepanos. Luottavaisin mielin voidaan mennä kohti joukkuekilpailuja, pohti Kuisma.

Kaikki suomalaismiehet mahtuivat tänään 30 parhaan joukkoon. Waltteri Karhumaa oli kahdeksas, Eelis Meriläinen 16:s ja Arsi Tietäväinen 29:s.

Tulokset kokonaisuudessaan

Perttu Reposen kommentit SoundCloudissa

Annamaija Oinas nousi sijalle 15

Naisten HS105/5km -kilpailussa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Annamaija Oinas, joka oli 15:s. Alva Thors ylitti maaliviivan sijalle 19.

Oinas hyppäsi mäkiosuudella 73 metriä ja sijoittui sijalle 18. Thors ponnisti 72 metriin ja oli mäkiosuuden 19:s.

– Alva hyppäsi mäessä omalla tasollaan ja siihen täytyy olla tyytyväinen. Annamaijalla oli Alvan tapaan hyvä kehityskäyrä harjoituksissa, varakisassa ja koekierroksella, mutta kisahyppyyn tuli selkeästi puristusta lisää, mikä näkyi odotettua heikompana tuloksena, kertasi naisten valmentaja Lasse Moilanen.

– Ladulle lähdettiin taistelemaan ja ”Ansku” saikin nostettua sijoituksia sen verran, mitä tuosta paikasta oli mahdollista. Hyvä, tasapainoinen hiihto. Alva ei ihan saanut ladulla ulosmitattua sitä tulosta, mikä sieltä normaalisti olisi otettavissa.

Yhdistetyn kilpailut Zakopanessa jatkuvat perjantaina sekajoukkuekilpailulla.

– Huomenna käydään vetämässä pari harjoitushyppyä ja haetaan itseluottamusta perjantaiseen kisaan, jossa lähdetään rennoin mielin parantamaan tämän päiväisestä, päättää Moilanen.

Tulokset kokonaisuudessaan