Perttu Reponen uran parhaaseen sijoitukseen Val di Fiemmessä

© Flawia Krawczyk

Yhdistetyn maailmancupin viikonloppu Val di Fiemmessä päättyi toisen henkilökohtaisen kilpailun parissa. Eero Hirvonen oli parhaana suomalaisena kilpailun 18:s. Perttu Reponen jatkoi pirteitä otteitaan ja ylitti maaliviivan sijalle 20. Sijoitus on 19-vuotiaalle urheilijalle uran paras maailmancupissa.

Jo eilen vahvasti esiintynyt Reponen jatkoi tasaisia suorituksiaan myös sunnuntain kilpailussa. Uran parhaan sijoituksen saavuttaminen ei vaatinut temppuja, vaan se tuli hyvällä perussuorituksella. 

– Napsun parempi päivä vähän joka osa-alueella. Mäessä tuli parempi onnistuminen ja hiihto tuntui paremmalta kuin eilen. Voi olla tyytyväinen päivään, uran paras sijoitus maailmancupissa. Hyvä oli päättää viikonloppu tuohon, pohti Reponen.

Hirvonen avasi päivän karsintakierroksella vahvalla 100 metrin hypyllä, mutta kilpailukierroksen hyppy ei yltänyt aivan samoille mitoille ja laskeutui 95,5 metriin. Eroa kärkeen syntyi kuitenkin kohtuulliset minuutti ja 14 sekuntia.

– Karsinnassa hyvä hyppy ja kisassakin ihan ok. Pieni epäonnistuminen siinä, mutta kohtalainen lähtöpaikka. Neljä sekuntia edestä lähtenyt kaveri hiihti kuitenkin podiumille, kommentoi Hirvonen.

Hirvonen starttasi ladulle rohkeasti ja lähti tavoittelemaan kärkisijoja. 

– Liian kovan alun otin, kovaa piti tietenkin lähteäkin. Vähän ammuin yli sen homman ja jatkoin kovaa vetoa sen jälkeenkin, kun sain Rydzekin kiinni ja hiihdin Graabakin kiinni edestä myös. Olisi pitänyt jäädä Rydzekin perään hiihtämään. Parhaassa kunnossa tuommoiset kovat alut kestää, ja niistä palautuu. Nyt tällä hetkellä ei kestä, kommentoi Hirvonen.

– Ei kovin hyvä fiilis jäänyt viikonlopusta. Hyviä asioita oli paljon, mutta paljon asioita, jotka mietityttävät. Toivottavasti hiihto tuosta aukeaa, kun saa kisoja alle, pohti Hirvonen.

Arttu Mäkiaho ei yltänyt maailmancupin pisteille ja oli kilpailun 39:s. Kilpailun voitti Saksan Vinzenz Geiger ennen Itävallan Johannes Lamparteria. Saksalainen Johannes Rydzek oli kolmas. 

Tulokset

Urheilijoiden kommentit kokonaisuudessaan SoundCloudissa