Perttu Hyvärinen parhaana suomalaisena 17:s vapaan väliaikalähdössä

© Jesse Väänänen

Oberstdorfin MM-kisat jatkuivat maastohiihdon osalta miesten 15 kilometrin vapaan väliaikalähtökilpailulla. Perttu Hyvärinen vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta ja hiihti maaliin sijalle 17. Hyvärinen onnistui vauhdinjaossa ja sai itsestään kaikki irti ladulle.

– Tasaisen tappavaa vauhtia, yritin pysyä mahdollisimman virkeänä loppuun asti. Jaksoin lopun työntää hyvin ja sain itsestäni kaiken irti. Ei tullut kuollutta hetkeä matkan varrella. Kohtalainen, ok veto, pohti Hyvärinen.

Iivo Niskanen oli päivän 18:s. Niskanen oli hieman epäonninen, kun suomalaisurheilijan sauva katkesi juuri ennen viimeistä jyrkkää nousua.

– Lähti ihan hyvin liikenteeseen. Oli aika raskasta, loppu varsinkin. Viimeiseen nousuun sitten katkesi sauva siihen mäen alle, jyrkän sai könytä ylös. Loppua ei tultu hirmu hyvin, kommentoi Niskanen.

Myös Markus Vuorela ylsi 30 parhaan urheilijan joukkoon ja oli 28:s. Myös Vuorela lähti kilpailuun maltilla ja hyödynsi joukkuetoverinsa Niskasen peesin.

– Koitin ottaa rauhallisen alun, kun tiesin, että Iivo tulee sieltä. Roikuin siinä aika pitkään, viimeiselle kierrokselle stadionin nousuun tipuin. Kohtalaisesti tuli loppuun, kertasi Vuorela.

Joni Mäki keskeytti kilpailun.

– Ei ollut tänään kulkupäivä. Verkasta asti tuntui haastavalta, kommentoi Mäki kisan päätyttyä ennenaikaisesti.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa