Pärmäkoski taisteli viidenneksi Tour de Skin kokonaiskilpailussa

© Nordic Focus

Maastohiihdon Tour de Ski huipentui tänään kiertueen viimeiseen etappiin, Alpe Cermisin loppunousuun. Krista Pärmäkoski lähti viimeiselle etapille kolmannelta sijalta, mutta joutui kovassa nousussa taipumaan pari sijaa. 

Kokonaiskilpailun viides sija oli Pärmäkoskelle hieno saavutus, sillä suomalaisurheilija lähti kiertueelle epävarmoin tunnelmin alkukauden haasteiden vuoksi.

– Sain viidennen sijan kairattua, se on superhyvä onnistuminen lähtökohtiin nähden. Toki puuttuu huippuja, mutta tämä oli minulle hyvä turnee. Oikeilla valinnoilla tästä palautuu ja kunto lähtee nousemaan. Kova kisaputki takana ja uskon, että tästä on kiva lähteä seuraaviin maailmancupeihin, kommentoi Pärmäkoski.

Johanna Matintalo oli kiertueen kokonaistuloksissa 17:s. Matintalo hiihti Alpe Cermisin loppunousun ensimmäistä kertaa.

– Lähdin nöyränä liikenteeseen, kun ei ole omakohtaista kokemusta loppunoususta. Lähdin rauhassa ja katselin omaa oloa alkupuolella. Sain tehtyä tasaisen vedon ja loppupuolella sai jopa kiristettyä, kertasi Matintalo.

Kiertue oli onnistunut myös Matintalolle.

– Sain hyviä tuloksia ja onnistumisia. Pystyi ihan hyvistä sijoista taistelemaan. Toivottavasti tästä on tulevina vuosina hyvä lähteä parantamaan, kun on nyt askelmerkit otettu, jatkoi Matintalo.

Naisten kiertueen voiton nimiinsä vei Yhdysvaltojen Jessie Diggins. Toiseksi sijoittui Venäjän Yulia Stupak ja kolmanneksi ruotsalainen Ebba Andersson.

Tulokset 10 km V
Tulokset Tour de Ski

Markus Vuorela vastasi miesten osalta parhaasta suomalaissijoituksesta Tour de Skin kokonaistuloksissa. Vuorela oli kiertueen 27:s. Viimeisessä osakilpailussa Vuorela oli 43:s. 

– Ei oikein lähtenyt kilpailu kulkemaan missään kohtaa. Teknisesti vaikeaa hiihtoa. Nousun alta kun lähdettiin, niin huomasi, että eilinen painoi jaloissa. Ajattelin, että nyt lähdetään ja kun löin pellit auki, niin ei mitään tapahtunut. Oli aika tyhjän oloiset lihakset, kommentoi Vuorela.

Kokonaisuudessaan kiertue oli ensimmäistä kertaa mukana olleelle urheilijalle erittäin onnistunut.

– On otettu harppaus eteenpäin. Toisesta matkasta asti hiihdin pistesijoja ja sprintissä oli sellainen yllätys, että en olisi itsekään oikein uskonut. Annan itselleni ihan hyvän arvosanan. Suunta on eteenpäin, nyt täytyy tarkasti ottaa tämä välipätkä ennen Lahtea, pohti Vuorela viitaten palautumiseen kiertueen rasituksista.

Muut suomalaiset jäivät kokonaistuloksissa pistesijojen ulkopuolelle. Loppunousussa parhaasta sijoituksesta vastasi Juho Mikkonen, joka oli 33:s.

– Melkoista miekkailua oli aluksi, kaikilla oli hinku parannella asemia. Onneksi selvittiin ilman välinevahinkoja. Mäen puski sen, minkä jaksoi. Olen suht tyytyväinen päivän suoritukseen, ihan hyvä lopetus tourille, pohti Mikkonen.

Miesten Tour de Skin voiton vei ylivoimaisesti Venäjän Alexander Bolshunov. Toiseksi ylsi ranskalainen Maurice Manificat ja kolmanneksi Venäjän Denis Spitsov.

Tulokset 10 km V
Tulokset Tour de Ski

Urheilijoiden ja valmentajien kommentteja SoundCloudissa