Pärmäkoski taisteli neljänneksi päätöskilpailussa – Iivo Niskanen voitti distanssimatkojen maailmancupin

@Lauri Vuorinen

Maastohiihdon maailmancupin henkilökohtaiset matkat päätettiin tänään vapaan hiihtotavan väliaikalähdöillä. Krista Pärmäkoski taisteli loppuun asti palkintopallisijasta, mutta joutui taipumaan neljänteen sijaan. Miehissä parhaasta sijoituksesta vastasi Iivo Niskanen hiihtäen 10:nneksi. Remi Lindholm hiihti uran parhaaseen maailmancupsijoitukseen ollen 14:s.

Krista Pärmäkosken taistelu ei aivan riittänyt, vaan hän jäi niukasti ulos palkintopallilta. Vain 1,9 sekuntia erotti hänet kolmossijasta. 

”Tiukka kamppailu oli tänään, yllätyin itsekin, että meni noin tiukaksi. Verryttelyssä ei tuntunut hyvältä”, mietti Pärmäkoski. 

Kisakauteen ja maailmancupin päätöskisaan Pärmäkoski oli kuitenkin tyytyväinen.

”Ihan ei riittänyt tänään, kaikkeni tein, enkä voi jossitella. Omalle tasolleni tulin hyvin kuitenkin. Kun distanssicupissa on kolmen joukossa, tietää, että kausi on ollut tasainen”, summasi Pärmäkoski onnistunutta kauttaan, joka päättyi distanssicupin kolmossijaan ja kokonaiscupin neljänteen sijaan.  

Kerttu Niskanen täydensi joukkuepanosta ollen 7:s. 

”Tänään oli hyväntuntuista hiihtoa. Se fiilis mikä oli, oli hyvä, ja siihen on mukava päättää maailmancupkausi. Kausi oli hyvä ja ei voi olla muutakuin tyytyväinen”, hyvillä mielin vielä sunnuntaiseen sekaviestikisaan tähyävä Niskanen mietti. 

Jasmi Joensuu oli 26:s, Johanna Matintalo 34:s, Anne Kyllönen 36:s ja Katri Lylynperä 50:s.

Miehissä Iivo Niskanen hiihti 15 kilometrin vapaan väliaikalähdössä kymmenenneksi. Tyytyväisyyttä lisäsi vahva kausi, mikä toi Niskaselle distanssicupin voiton ja kokonaismaailmancupin kolmannen sijan. Niskanen voitti muun muassa neljä perinteisen väliaikalähtökilpailua.

”Hyvä kausi takana ja siitä distanssicupin voitto palkintona. Perinteisen kisat meni loistavasti ja varsinkin Tour de Ski, mikä auttoi kokonaiscupin kolmossijaan”, mietti Niskanen ja jatkoi: 

”Pitkä kausi takana, kyllä se tuntuu ladullakin jo. Pystyi vielä tänään hiihtämään semmoisen ok hiihdon, niin siihen on hyvä paketoida henkilökohtainen maailmancupkausi. Jatketaan sitten vielä huomenna sekaviestien pariin”, jutteli tyytyväinen Niskanen. 

Remi Lindholm hiihti hienosti uran parhaaseen, ollen 14:s. Kilpailua sävyttivät selkäkivut. Perttu Hyvärinen täydensi joukkuepanosta ollen 18:s. Nuorten maailmanmestari Arsi Ruuskanen jäi niukasti maailmancupin pisteiden ulkopuolelle ja oli 32:s. Markus Vuorela oli 39:s ja Juuso Haarala 56:s

Maailmancup päättyy sunnuntaina 4×5 kilometrin sekaviestiin sekä sekapariviestiin. Joukkueet löytyvät linkeistä. 

Tulokset naiset I miehet
Maailmancupin pistetilanteet löytyvät Falunin sivun dokumenttipankista. 
Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa