Pärmäkoski kahdeksas perinteisen 30 kilometrillä – Matintalo uran parhaaseen arvokisoissa

© Jesse Väänänen

Naisten MM-kisat huipentuivat 30 kilometrin perinteisen kisaan lauantaina. Odotettu aurinkoinen keli ja vaihteleva latu tekivät jälleen kilpailusta raskaan. Suomalaisnaiset mahtuivat kaikki top30-sijoille ja parhaana Krista Pärmäkoski hiihti kahdeksanneksi.

Pärmäkoski hiihti hyvän oman ja tasaisen hiihdon. Matka taittui pitkälti yksin eri ryhmien välissä.

”Raskas reissu ja monenmoista latua oli tarjolla. Oli jäistä ja aurinkopaikoissa hidasta, tarkkana sai olla. Kaikki annettiin ladulle ja sijoitukseen pitää olla tyytyväinen”, summasi Pärmäkoski.

Pärmäkosken takana Johanna Matintalo hiihti uran parhaaseen arvokisasijoitukseen ollen 13:s. Matintalo oli päiväänsä tyytyväinen.

”Oon ihan tyytyväinen, tänään tuli uran paras arvokisasijoitus. Oli kyllä taisteluiden kisa tänään. Haastava keli, varjopaikat olivat jäällä ja aurinkopaikat lähes vedellä, mutta löydettiin hyvä kalusto kisaan”, kertoi Matintalo.

Laura Mononen oli kisan 16:s ja Vilma Nissinen 29:s.

Naisten valmentaja näki MM-kisoissa paljon hyvää, vaikka henkilökohtainen mitali jäi hiihtämättä. Viestimitali kertoo joukkueen hyvästä kokonaispanoksesta ja kuusi eri urheilijaa hiihti top17-sijoille.

”Hyvää suorittamista kokonaisuudessaan. Viestimitali tietenkin päällimmäisenä mielessä ja tosi monta tasaista hiihtoa. Täällä oli 6 eri urheilijaa top17-sijoilla”, totesi Oksanen.

Tulokset

Naisten kommentteja SoundCloudissa