Pärmäkoski ja Niskanen skiathlonissa sijoille 13. – Nissinen MM-debyytissään upeasti sijalle 22.

© Jesse Väänänen

Obersdorfin MM-kisat jatkuivat lauantaina maastohiihdon osalta skiathloneilla eli yhdistelmähiihdoilla. Suomalaisittain parhaimmille sijoille hiihtivät Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen, jotka kuitenkin pettyivät päivään ennakko-odotusten ollessa kärkitaistossa.

Krista Pärmäkoski hiihti tasaisesti molemmilla hiihtotyyleillä.

”Kyllä mä oon pettynyt. En saanut ulosmitattua kehosta sitä, mitä olisin halunnut”, totesi Pärmäkoski kisan jälkeen.

Laura Mononen hiihti tasaisen kilpailun, ollen 20:s ja vertasi hiihtoaan Salpausselällä hiihdettyyn samaan matkaan. Silloin tulos oli heikompi.

”Tänään pertsalla pystyi hyvin kärkiporukan tuntumassa hiihtämään. Tuntui helpolta. Vapari meni omalla painollaan, vähän harmittaa ei parempaa, isompaa ryhmää ollut”, sanoi nousukuntoaan odottanut Laura Mononen.

Vilma Nissinen debytoi ensimmäisessä MM-kisastartissaan upeasti sijalle 22. Nissinen oli tyytyväinen vauhtiinsa perinteisellä, mikä olisi voinut jopa vieläkin kovempaa.

”Tasapainoinen suoritus ja pystyin noudattamaan sitä taktiikkaa, joka eilen luotiin. Pertsa oli tasaisen vahva, olisi mulla ollut siihen enemmänkin jalkaa, mutta päätin säästellä vapaalle”, kertoi Nissinen tyytyväisenä kilpailun jälkeen.

Johanna Matintalo oli kilpailun 30:s.

Tulokset

Miehissä Iivo Niskanen hiihti hyvää perinteisen osuutta, jolloin pääjoukko pysyi hyvin yhdessä. Vapaalla Niskanen ei pystynyt vastaamaan Venäjän Alexander Bolsunovin ja norjalaisten irtiottoon ja kärki karkasi.

”Ei tullut täydellistä avausta tähän, loppuaika oli semmoista hiihtelyä. Toivottavasti tästä homma lähtee paremmin rullaamaan”, totesi Niskanen.

Markus Vuorela oli hyvin top30-sijoissa kiinni perinteisen osuudella. Vapaa lähti toimimaan hyvin, mutta virhe vauhdikkaassa laskussa heitti miehen nurin. Kaatumisesta tuli pintanaarmuja.

”Perinteinen meni ihan hyvin, lähin aika rauhassa ja pääsin loppuosuudella nostelemaan paikkoja. Pääsin oman ryhmän keulilla vaihtoon ja aapaa alkoi tuntumaan hyvältä ja pääsi helpolla tulemaan siinä letkassa. Kolmannella kierroksella tuohon stadionin laskuun kävi oma virhe ja suksi haukkasi. Täydestä vauhdista mahalleen stadionille. Hetken aikaa näkyi tähtiä ja sauvakin oli poikki”, kertoi Vuorela hiihdostaan ja epäonnestaan ladulla.

Vuorela oli lopulta 34:s, Juho Mikkonen 43:s ja Lauri Lepistö 52:s.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa