Parisprintin kultamitalit Kainuun Hiihtoseuralle ja Jämin Jänteelle

© Touho Häkkinen

Vantaan SM-hiihdot huipentuivat sunnuntaina perinteisen hiihtotavan parisprinteillä. Kilpailujen ylivoimaisiin voittoihin hiihtivät Kainuun Hiihtoseura ja Jämin Jänne. Kainuun Hiihtoseuran joukkueessa hiihtivät Anni Alakoski ja Anne Kyllönen, Jämin Jänteen joukkueen muodostivat Ristomatti Hakola ja Lauri Lepistö.

Kainuun Hiihtoseuran kaksikko hallitsi naisten kilpailua alusta lähtien ja kultamitali ratkesi käytännössä jo kolmannella osuudella, kun Alakoski repäisi 17 sekunnin eron muihin joukkueisiin. Viimeisessä vaihdossa ero oli jo 26 sekuntia ja Anne Kyllönen sai ankkuroida joukkueen rauhassa kilpailun voittoon.

– Kyllä vähän yllätti, että tuli noin iso ero seuraaviin. Oli hieman epävarma olo, mutta ensimmäinen parisprintin SM-kulta maistuu hyvältä. On kivaa jakaa se Annen kanssa, kommentoi Alakoski.

– Hieno päivä meidän seuralle, voiton lisäksi saatiin kolme joukkuetta mukaan kilpailuun. Oli tärkeää päästä hiihtämään seuran väreissä, pohti Kyllönen

Hopeaa kilpailussa otti Vuokatti Ski Team Kainuu, jonka joukkueen muodostivat Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä. Eroa voittajiin jäi lopulta 14,23 sekuntia. Pronssimitalit kaulaansa sai Ylöjärven Ryhdin kaksikko, Eevi-Inkeri Tossavainen ja Elsa Torvinen.

Miesten kilpailu noudatteli samaa kaavaa ja voittajajoukkue sai tyylitellä rauhassa SM-kultaan. Imatran Urheilijat (Miro Karppanen ja Ville Ahonen) oli kilpailun toinen. Eroa voittajiin kertyi 17,28 sekuntia. Pronssimitalit menivät Puijon Hiihtoseuraan. Joukkueen muodostivat Valtteri Pennanen ja Iivo Niskanen.

Tuoreet kultamitalistit noudattivat ennakkoon sovittua taktiikkaa. 

– Suunniteltiin, että toisella kierroksella isken tuohon nousuun ja katsotaan, ketkä seuraa perässä. Lauri veti perään oman kakkososuutensa hyvin ja se oli siinä sitten. Oli siinä silti kiire, kertasi Hakola.

– Ajattelin, että Iivo syö minut toisella kierroksella siihen nousuun. Hiihdin sen verran rauhassa, että pystyn siihen sitten vastaamaan, kun Iivo tulee. Ei se sieltä tullutkaan. Loppuun hiihdin sen verran reippaammin, ettei takaa ainakaan ole helppo ottaa kiinni, kommentoi Lepistö.

Tulokset
Naiset – Miehet

Suomen Cupin kokonaistilanteet
Naiset – Miehet
Naisten viesticup – Miesten viesticup