Ounasvaaran Talvikisat tuo pohjoismaiset hiihtolajit Rovaniemen keväthangille

© Touho Häkkinen

Ounasvaaran Talvikisat kerää pohjoismaiset hiihtolajit Rovaniemen keväthangille tulevana viikonloppuna 5.-7. huhtikuuta. Rovaniemellä hiihdetään Maastohiihdon Suomen Cupin viestien finaalimatkat ja ratkotaan pitkien matkojen Suomen mestaruudet. Talvikisojen ohjelmassa myös mäkihypyn ja yhdistetyn normaalimäen SM-kilpailut.

Hiihdon Suomen Cup huipentuu Rovaniemellä 

Suomen Cupin viimeiset osakilpailut hiihdetään Rovaniemellä lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina ohjelmassa on viesticupin finaalimatkat vapaalla hiihtotavalla. Sunnuntaina hiihdetään 30 ja 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailut, joissa jaossa on myös pitkien matkojen SM-mitalit (yleinen ja U23-sarja).

Kisajärjestäjä lupailee viikonlopulle kovia maastoja ja sykähdyttäviä kilpailuja.

– Tiedossa on raakaa raastoa kauden päättävillä pitkillä matkoilla. Lunta riittää ja maastot ovat kovat. Tavoitteena on järjestää kokeneen seuran vankalla ammattitaidolla onnistuneet kisat, maastohiihdon kilpailunjohtaja Janne Hyyppä kommentoi.

Suomen Cupin päätösviikonloppuna käydään tiukkaa kamppailua myös kilpailusarjan kokonaistuloksien sijoituksista, mikä tuo oman mausteensa viikonloppuun. Kokonaistilanteiden kärjessä ennen viimeisiä kilpailuja ovat Jasmi Joensuu ja Ristomatti Hakola. Viesticupeja johtavat Vuokatti Ski Team Kainuu ja Jämin Jänne.

Lähtölistat
Viestit V – Viestijoukkueiden kokoonpanot vahvistetaan perjantai-iltana joukkueenjohtajien kokouksen jälkeen.
Väliaikalähdöt 30/50 km P

Suomen Cupin pistetilanteet
Naiset – Miehet
Viesti N – Viesti M

Lisätietoja tapahtumasta, lipuista ja ohjelmasta voi lukea tapahtuman nettisivuilta. Suomen Cupin televisiolähetyksiä voi seurata tällä kaudella Yleltä ja Viaplaylta.

Normaalimäen SM-mitaleista kamppaillaan perjantaina ja lauantaina

Mäkihypyn ja yhdistetyn kauden viimeiset SM-mitalit jaetaan Rovaniemellä 5.-6. huhtikuuta normaalimäen SM-kilpailuissa. Perjantaina hypätään mäkihypyn naisten ja miesten yleisen sarjan kilpailut, lauantaina ohjelmassa on yhdistetyn kilpailut (N/M18 ja yleinen) sekä mäkihypyn N/M18-sarjojen kilpailut. 

Mäkihypyn ja yhdistetyn kisoissa nähdään mukana Suomen ykkösnimet.

– Meillä on tulossa kovatasoiset kisat. Erikoismäen naisten kilpailussa kärkenä on tietysti meidän oman seuran Jenny Rautionaho, joka pärjäsi vahvasti maailmancupissa läpi kauden. Miesten kisassa on 41 osallistujaa ja lähes kaikki kärkihyppääjät ovat mukana. Yhdistetyn naisten kisaan suunnataan Suomen ykkösnimen, Minja Korhosen johdolla ja miesten kilpailussa on mukana koko kärkikaarti Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen johdolla. Yhdistetyn kisassa nähtäneen mukana myös liuta erikoismäen miehiä. Tällä hetkellä sääennustekin näyttää hyvältä eli kevätaurinkoista pakkaskeliä tulossa kisapäiville, mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailunjohtaja Jani Hyvärinen kuvaa.

Kilpailuaikataulu 
Kilpailusivut

Mäkihypyn ja yhdistetyn normaalimäen SM-kilpailuja voi seurata viikonlopun aikana Yle TV2:lta ja Yle Areenasta.