Ounasvaaran Hiihtoseura sekajoukkuekilpailun voittoon Lahdessa

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesän SM-mitaleista kamppaillaan Lahdessa viikonloppuna. SM-viikonloppu käynnistyi perjantaina mäkihypyn sekajoukkuekilpailulla, jonka voittoon hyppäsi Ounasvaaran Hiihtoseuran ykkösjoukkue. Joukkueen muodostivat Jenny Rautionaho ja Timi Heiskanen.

Rautionahon kilpailuhypyt kantoivat 84,5 ja 79 metriä. Heiskanen venytti hyppynsä 88 ja 86 metriin. Ounasvaaran Hiihtoseuran urheilijat kokivat päivän olleen haastava, voitosta huolimatta.

– Keli oli täysin tyhjä, silloin tuo mäki on todella vaikea hypättävä, pohti Rautionaho.

– Vaikea päivä oli. Hyppy kulki vielä alkuviikosta todella hyvin, kun Rovaniemellä treenailtiin, mutta tänään ei oikein kulkenut. Oli myös vaikeat olosuhteet hypätä tuosta mäestä, kun keli oli niin tyhjä, komppasi Heiskanen.

Sekajoukkuekilpailu oli ensimmäinen laatuaan SM-tasolla yleisessä sarjassa.

– Tykkään kyllä tästä kisamuodosta. Maailmancupissa on hypätty neljän hengen joukkueilla sekajoukkuekisaa. Mukavaa, että myös Suomeen tulee erilaisia kisaformaatteja, kommentoi Rautionaho.

Ounasvaaran Hiihtoseuran kakkosjoukkue hyppäsi sekajoukkuekilpailun hopealle. Joukkueen muodostivat Annika Malacinski ja Niklas Malacinski. Kolmanneksi sijoittui Lahden Hiihtoseuran Emilia Vidgren ja Arttu Pohjola.

SM-viikonloppu jatkuu huomenna henkilökohtaisilla kilpailuilla.

Tulokset 

Kisasivut