Ounasvaaralla kilpailtiin mäkihypyn ja yhdistetyn Ensilumenkisat

© Nordic Focus

Mäkihypyn ja yhdistetyn kotimaan kilpailusarjat käynnistyivät sunnuntaina Ounasvaaralla. Ounasvaaran Ensilumenkisoissa kilpailtiin yleisten sarjojen lisäksi 18-vuotiaiden sarjoissa.

Mäkihyppy

Mäkihypyn yleisen sarjojen kilpailujen voittoihin hyppäsivät Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho ja Kiteen Urheilijoiden Antti Aalto. Rautionaho oli 91 metrin hypyillään naisten kilpailun ylivoimainen ykkönen. Toinen ja kolmas sija menivät Japaniin, Machiko Kubotalle ja Yuka Kobayashille. Aalto vei miesten kilpailun nimiinsä 10 pisteen turvin. Toiseksi sijoittui Viron Artti Aigro ja kolmas oli Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen.

18-sarjan voitot menivät Lahden Hiihtoseuran Emilia Vidgrenille ja Tuomas Kinnuselle.

Tulokset kokonaisuudessaan

Yhdistetty

Yhdistetyn naisten kilpailun selkeään voittoon taisteli SiiPon Minja Korhonen. Korhonen oli mäkiosuuden jälkeen toisena kahden sekunnin päässä kärjestä, mutta ylitti maaliviivan lopulta 38 sekunnin erolla Ounasvaaran Hiihtoseuran Annika Malacinskiin. Annamaija Oinas (TaKu) oli kilpailun kolmas.

Miesten kansainvälisestikin kovatasoinen kilpailu oli itävaltalaisten näytöstä ja kolme ensimmäistä sijaa menivät Itävaltaan. Voiton nimiinsä vei Stefan Rettenegger ennen Johannes Lamparteria ja Franz-Josef Rehlia. Waltteri Karhumaa (Ounasvaaran Hiihtoseura) oli päivän parhaana suomalaisena yhdeksäs.

18-sarjan voittoihin ylsivät Heta Hirvonen (Lahden Hiihtoseura) ja Eemeli Kurttila (Taivalkosken Kuohu).