Olympialaiset nostivat Antti Aallon kauden parhaalle tasolle

Olympic Team Finland I Jesse Väänänen

Zhangjiakoun ennakkoon kaikille tuntematon mäkikeskus oli koko komeudessaan hulppea. Mäkikilpailut vietiin läpi ohuessa ilmanalassa sekä suhteellisen tuulettomissa ja tasapuolisissa kilpailuoloissa.

Antti Aalto nousi olympilaisissa kauden parhaalle tasolleen. Normaalimäen kilpailussa rauhallinen Kiteen Urheilijoita edustava hyppääjä liiteli sijalle 12. Tasaisen varmat hypyt antoivat itseluottamusta kohti suurmäen kisaa.

”Oli hieno päivä, oli se ylivoimaisesti kauden parasta tekemistä, vaikka toisella kierroksella vähän menetin asemia. Hyvin lähekkäin oli kaikki hypyt toisiaan niin kilpailuissa ja harjoituksissakin”, iloitsi Aalto kilpailuonnistumisestaan.

Zhangjiakoun mäkipyhätön mäkiprofiilit sopivat hyvin Aallolle ja hän pääsi hyvin sisään suhteelliseen painettomaan vauhtimäkeen.

Suurmäessä Aalto ponnisti 17:nneksi parantaen olympialaisten sijoituksiaan reippaasti edellisistä. Päävalmentaja Janne Väätäinen kehui Aallon rauhallisuutta ja keskittymiskykyä kauden pääkilpailuissa sekä matkaa Rukan kisoista kohti olympialaisia.

”Antti teki hienot kisat. Normaalimäessä ei käytännössä yhtään heikkoa suoritusta. Suurmäkeen oli vähän vaikea päästä kiinni, mutta kuitenkin hän alkoi toteuttaa sitä omaan hyvää hyppäämistä. Antin vahvuus on se, että hänellä on lehmän hermot ja miehellä löytyy maltti jauhaa hyppäämistä niin, että löytyy se oikea ja oma suunta. Vahvuus on tasaisuus, eikä tunteet vie miestä liikaa vaan lähestyminen hyppäämiseen on erittäin pragmaattinen”, summasi Väätäinen ja kehui olympialaisten mäkikilpailuja kokonaisuudessaan erittäin onnistuneiksi.

Mäkihypyn miesten olympiajoukkue kärsi kolauksen ennen kisoja, kun Niko Kytösaho sairastui koronaan. Kytösahon koronatestitulokset pysyivät positiivisina, eikä hän päässyt kilpailemaan Pekingin olympialaisiin.

Olympic Team Finland I Jesse Väänänen

Julia Kykkäsen kolmannet olympialaiset toivat sijan 27. – olympiadebytantti Rautionaho pettyi

Lehtikuva

Naisten normaalimäen kilpailussa Julia Kykkänen oli 27:s ja Jenny Rautionaho 32:s. Kilpailuhypyt eivät olleet parhaimpia ja potentiaalia jäikin tuleviin kisoihin.

”Koekierroksella hyppy oli jo lajisuorituksen mukainen ja siinä onnistui useampi asia. Tottakai neljän vuoden päässä Milano Cortina on mielessä ja otetaan näistä kisoista hyvät asiat ja olympiakokemukset mukaan, niin ollaan sitten valmiimpia”, sanoi Rautionaho.

Suomi ei päässyt osallistumaan sekajoukkuemäkeen Kytösahon kororavirustartunnan vuoksi.

Tulokset