OKM-seuratuet tulevat taas hakuun – Sparrausapua tarjolla

Opetus ja kulttuuriministeriön vuosittain myöntämä seuratoiminnan kehittämistuki eli tuttavallisemmin OKM-seuratuki tulee taas hakuun loppuvuoden aikana. Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

OKM-seuratukea voi saada joko toiminnalliseen projektiin tai palkkaushankkeeseen. Usealla hiihtoseuralla ensimmäinen askel seuratoiminnan ammattilaisten palkkaamisessa onkin päässyt vauhtiin juuri seuratukihankkeen kautta. Vaikka itse palkkaus tai hanke muutenkaan ei sinällään ole itseisarvo toiminnan kehittymiselle, kannustamme kaikkia seuroja pohtimaan omia mahdollisuuksia tämän tiimoilta.

Hakuprosessiin on tarjolla runsaasti tukea niin ideointiin, kuin varsinaisen hankkeen suunnitteluun. Hakemusta pohtivien ja työstävien hiihtoseurojen toivotaan olevan Seurakehittäjään (kari-pekka.seppanen@hiihtoliitto.fi) yhteydessä, niin voidaan yhdessä sparrata hakemuksia eteenpäin. Aiheen tiimoilta järjestetään myös OKM:n ja Olympiakomitean seuroille suunnattu Seuratoiminnan kehittämistuen hakemisen info 28.9.2022. Erilaisia hankemahdollisuuksia ja niiden hyödytämistä tarkastellaan myös hiihtoseurojen näkökulmasta seuraavassa webinaarissa Urlus, Leader, OKM Seuratuki – Miten hiihtoseurat voivat hyödyntää erilaisia hankkeita toiminnan kehittämisessään 21.9.2022.