OKM-seuratuen hakuaika on nyt

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain seuratoiminnan kehittämistukea lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Seuratukea voivat hakea kaikki paikalliset ja rekisteröityneet yhdistykset, jotka järjestävät liikuntaa ja/tai urheilua lapsille ja nuorille. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toiminnan järjestämistä, jossa esimerkiksi monipuolista toimintaa järjestetään lähellä lapsen elinpiiriä ja sitä toteutetaan lapsille sopivaan aikaan. Tuen avulla seurat voivat kokeilla esimerkiksi innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toiminnan monipuolisuutta ja ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa liikkujina, urheilijoina ja seuratoimijoina. Seuratuen avulla seurat voivat myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Seuratukea voi hakea niin toiminnalliseen- kuin palkkaushankkeeseen. Hankkeet voivat olla seuran/lajijaoston omia tai niitä voi tehdä yhdessä eri seurojen sekä lajijaostojen välillä – rohkeasti lajirajat ylittäen. Seuratuki on seuralähtöinen avustus, jonka takia on hyvä muistaa, että hankkeiden suunnittelu lähtisi seuran/seurojen oikeista tarpeista. Kannustamme seuroja pohtimaan seuratuen mahdollisuuksia omassa toimintaympäristössä. Hakuprosessiin on mahdollisuus saada tukea ja sparrausta!

Tarkemmat ohjeet seuratuen hakemiseen löytyvät opetus- ja kulttuuriministeriön nettisivuilta.

Seuratuen haku alkaa 1.11. ja päättyy 30.11. klo 16:15. Nyt haettava seuratuki kohdistuu vuodelle 2024.

Lisätietoja ja hankesparrausta antaa Sandra Sirén, sandra.siren@hiihtoliitto.fi, +358 40 669 4462