Nuorten toiset SM-hiihdot käynnistyvät perjantaina Valkeakoskella – vuorossa parisprintit sekä perinteisen ja vapaan väliaikalähdöt

Kuva: Touho Häkkinen

Kauden 2022–2023 toiset nuorten maastohiihdon SM-kilpailut käydään Valkeakoskella 10.–12. maaliskuuta. Kilpailuohjelmassa on perinteisen hiihtotavan parisprintit sekä 10 km väliaikalähdöt perinteisellä ja vapaalla. Perjantain parisprintteihin on ilmoittautunut 140 joukkuetta, lauantain perinteisen väliaikalähtöihin noin 350 nuorta hiihtäjää sekä sunnuntain vapaan väliaikalähtöihin hieman yli 400 hiihtäjää. Parisprintissä mitaleista kisaavat 16-, 18- ja 20-vuotiaat. Väliaikalähdöissä mitalit jaetaan 17-, 18-, 20- ja 23-vuotiaiden sarjoissa. 

Kauden toisista nuorten SM-kilpailuista vastaa Valkeakosken Haka. Kilpailunjohtaja Akseli Vuorisen mukaan kilpailujen järjestelyt ovat edenneet suunnitellusti.

 – Järjestelyt ovat sujuneet todella hyvin! Monessa asiassa olemme olleet hyvissä ajoin liikkeellä, mutta myös viimeisillä viikoilla on saanut tehdä pitkiä päiviä ja olla puhelimen sekä sähköpostin välityksellä hoitamassa asioita. Luottavaisin mielin otamme urheilijat vastaan torstaina, kun he saapuvat kilpailukeskukseen, kertoo Vuorinen. 

Viikonlopun kisojen sääennuste lupaa Valkeakoskelle talvista säätä. 

– Sääennuste lupailee talvisia olosuhteita, pakkasta ja hieman lumisadettakin, toteaa Vuorinen. 

Valkeakosken SM-radat tarjoavat haastetta nuorille urheilijoille. Odotettavissa onkin jännittävät kilpailut, joissa sijoituksista taistellaan viimeiseen asti.  

– Kilpailuissa nähdään varmasti tiukkoja taisteluita aivan jokaisesta sijoituksesta. Rata on todella haastava ja ladulla ei juuri pääse huilaamaan missään kohtaa. Tämä tuo oman mausteensa jokaiseen sarjaan. Toivomme kaikille parhaita suorituksia talven viimeisissä nuorten SM-hiihdoissa, tiivistää Vuorinen. 

Nuorten SM-hiihdot Valkeakoskelta tullaan striimaamaan ISTVn ja Aamulehden sivustoille. 

Valkeakosken SM-hiihtojen tapahtumasivut.